Home Diverse, Nou Fructele proaspete – cel mai bun remediu pentru tromboză
DiverseNou

Fructele proaspete – cel mai bun remediu pentru tromboză

Tromboza este o boală a vaselor de sânge cauzată de formarea cheagurilor de sânge (trombi) care pot înfunda parțial sau complet o venă. Această boală venoasă afectează cel mai adesea picioarele și pelvisul, și mai rar mâinile. Simptomele trombozei venoase profunde depind de dimensiunea cheaguluiDacă trombul este destul de mic, este posibil să nu aveți niciun simptom sau o venă se pot umfla puțin, iar durerea nu este prezentă. Dacă cheagul de sânge este mare, întregul picior poate fi umflat și dureros.

Tromboza venoasă profundă poate avea consecințe fatale. Complicațiile foarte periculoase apar atunci când un tromb se desprinde dintr-o venă și călătorește prin fluxul sanguin. Când ajunge la plămâni, apare o embolie pulmonară. Aproximativ 25% din cazurile de EP se încheie cu moarte subită, fără simptome vizibile. Dacă doriți să preveniți formarea cheagurilor, mișcați-vă cât mai mult posibil și asigurați-vă că adoptați un regim alimentar sănătos. Trebuie să rețineți faptul că unele fructe diluează în mod natural sângele. De asemenea, acestea reduc riscul apariției cheagurilor de sânge.

Fructele proaspete – cel mai bun remediu pentru tromboză

Majoritatea medicilor prescriu de obicei aspirina pentru a preveni tromboza. Dar aceștia uită că există alimente bogate în acid salicilic. Cea mai bună alegere în acest sens o reprezintă fructele proaspete: bucurați-vă de pepene galben, mere, pere, cireşe, portocale, tangelo, curmale, guava, îndulciți cu struguri și nu uitați niciodată de fructele de pădure, precum murele, afinele, căpșunile și merișoarele, care sunt considerate aspirine naturale. De asemenea, alegeți acele fructe care conțin multă vitamina E, considerată a fi un diluant natural al sângelui. Majoritatea acestei vitamine, care este cunoscută și ca o vitamină a frumuseții și tinereții pielii, se găsește în avocado, kiwi, mango, papaya, caise, care vă vor furniza, de asemenea, cantități suficiente de vitamina E, care previne în mod natural tromboza venoasă.

Totuși, rețineți că, dacă gătiți aceste fructe, le veți reduce proprietățile terapeutice. Salatele de fructe sunt așadar cea mai bună alegere. În același timp, este foarte important să nu săriți peste mese, în special peste micul dejun – studiile de cercetare pe mai multe eșantioane de persoane, au stabilit că cei care fac acest lucru, au o șansă cu până la 50% mai mare de a forma un cheag de sânge în interiorul vaselor de sânge.

Și în ultimul rând, în afară de fructe proaspete, nu uitați să consumați usturoi. Pe lângă faptul că acesta contribuie la scăderea tensiunii arteriale, usturoiul este considerat cel mai bun diluant natural al sângelui. Când este gătit împreună cu alte legume, în special cu roșii, eliberează ahoină, un ingredient anticoagulant care blochează agregarea trombocitelor, prevenind formarea cheagurilor de sânge. Studiile au arătat că este suficient să consumați 1 sau 2 căței de usturoi proaspeți pe zi pentru a obține un efect benefic asupra procesului de coagulare a sângelui.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!