Ești invitat la o nuntă la care, dintr-un motiv sau altul, chiar nu poți participa. Uneori „este un lucru foarte bun să refuzi o invitație, dar este un lucru bun să aștepți până când o primești mai întâi", cel puțin așa sună un citat celebru rostit de Winston Churchill. În orice caz, va trebui să invoci un motiv întemeiat și să refuzi invitația într-un mod politicos, pentru a nu-ți scădea reputația în fața prietenilor, colegilor sau a rudelor. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să alegi o scuză plauzibilă. Dar nu te gândi prea mult la acest subiect, deoarece avem pentru tine câteva idei și sugestii pe care am dori să ți le împărtășim.
20 cele mai bune scuze să nu mergi la nuntă
Pot exista multe motive pentru care nu poți participa la o nuntă. Nu ar trebui să te simți vinovat dacă ai un motiv întemeiat pentru a nu participa la nunta prietenilor, colegilor sau rudelor tale. Cu toate acestea, este important ca scuza pentru această invitație să se potrivească. În plus, ar trebui să fii creativ și să incluzi o notă personală pretextului pentru a-l face să par cât mai real. În continuare, îți prezentăm cele mai bune idei de scuze pentru a nu merge la o nuntă:
- "Am o zi de naștere importantă în familie la care trebuie neapărat să mă prezint"
- "Fiul/mama/partenerul meu este bolnav și trebuie să am grijă de el, îmi pare rău."
- "În prezent, trec printr-o perioadă epuizată și pur și simplu nu mă simt în stare să particip la petrecere"
- "Nu are cine să mă înlocuiască la muncă, îmi pare rău."
- "O răceală/gripă serioasă mă ține la pat de câteva zile și nu pot veni la nuntă."
- "Nu pot ajunge, mi s-a spart o conductă în baie care mi-a inundat întreaga casă."
- "În prezent sunt șomer și nu pot participa la nici o nuntă"
- "Îmi pare rău, o să merg la petrecerea de absolvire a fiului meu."
- "Nu cunosc pe niciunul dintre invitații tăi, m-aș simți penibil…"
- "Am o problemă de familie pe care trebuie neapărat să o rezolv."
Există și alte scuze la fel de personale, pe care le poți folosi pentru a nu participa la nuntă. Cu toate acestea, trebuie să fii onest în astfel de situații. Un sfat important este să îi informezi cu mult timp înainte, de preferință imediat ce primești invitația. În acest fel, mirii și familiile lor vor putea ajusta lista invitaților și organizarea nunții fără ca absența ta să genereze costuri suplimentare. Nu aștepta până în ultimul moment pentru a le transmite că nu poți să participi, deoarece acest lucru i-ar putea pune într-o situație proastă atât pe organizatorii nunții, cât și pe ceilalți. Dar ce scuze mai poți să folosești pentru a anula politicos invitația? Scuzele clasice, includ următoarele:
- "Din păcate, mi-am planificat vacanța anuală în această perioadă cu mult timp în urmă."
- "Trebuie să facem ore suplimentare în acea perioadă și întotdeauna nu ajung acasă decât după ora 20."
- „Nu găsesc o bonă sau o dădacă.”
- "Trebuie să lucrez în acel weekend."
- "Merg la o nuntă/înmormântare/botez la acea dată."
- "Aș veni cu mare drag, dar distanța este prea mare, vremea este rea, prețul benzinei este mare, carosabilul este acoperit de zăpadă… Deci, este complicat, înțelegi?”
- "În acel weekend, sunt programat pentru o intervenție chirurgicală."
- "Trebuie să finalizez lucrările la casă."
- "Nu sunt adeptul nunților, prefer să sărbătoresc cu voi doi în altă zi, poate acasă, poate la un restaurant."
- "În această zi am și eu oaspeți pe care i-am invitat cu ceva timp în urmă.”
În cele din urmă, dacă nu poți participa la nuntă din motive de sănătate, familiale sau economice, cu siguranță un gest binevenit și un semn de afecțiune este să le oferi mirilor un mic cadou și o felicitare de nuntă. În acest fel, pe lângă faptul că te va ajuta să nu strici relațiile cu ei, vei da dovadă de interes și respect față de aceștia.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.