Home Nou 20 teorii ale conspirației care s-au dovedit a fi adevărate
Nou

20 teorii ale conspirației care s-au dovedit a fi adevărate

Observând evenimentele și studiind istoria, ajungem la concluzia că lumea noastră nu este perfectă. Altfel spus, anumiți oameni din diferite structuri ale statelor, corporațiilor și guvernelor comit abuzuri, se cred deasupra legii, inventează diverse conspirații pentru a fabrica realitatea pe care ei și-o doresc. Dar iată că nu degeaba se spune că adevărul iese tot timpul la iveală și ajung în final să fie deconspirați. Despre teoriile conspirației care s-au dovedit a fi adevărate vom vorbi în materialul următor. Deci, iată cele 20 teorii ale conspirației!

1. Guvernul SUA folosește drone, insecte și rozătoare de spionaj

Armata SUA a dezvoltat proiecte și aparate teleghidate de spionaj care să treacă neobservate, aşa că acestea întruchipează păsări şi chiar insecte. Unele aparate sunt atât de realiste încât şefii armatei spun că oamenii nu-şi dau seama de diferenţa minusculă. În 2007, această teorie a teoriei conspirației a luat amploare atunci când protestatarii anti-război au raportat prezența unor insecte ciudate. Oficialii au respins idea că guvernul folosea drone cu insecte pentru a spiona. Câțiva martori au arătat obiecte asemănătoare care pot pluti pe cer. În Anul următor, Forțele Aeriene ale Statelor Unite au anunțat utilizarea planificată a spionilor de dimensiunea unei insecte “la fel de mici precum țânțarii” pentru a se infiltra în clădiri pentru a “pentru a fotografia, a înregistra și chiar a ataca insurgenții și teroriștii.

În anul 1999 DARPA a lansat proiectul Sensibil de Senzori de Insecte ca un efort de a înlocui albinele ca localizatoare de bombe în zonele de război. Aceasta fost doar prima fază a unui proiect în desfășurare. În cartea sa Brainul Pentagonului: O istorie necenzurată a DARPA, Agenția americană de cercetare militară de vârf, jurnalista Annie Jacobsen a arătat că traiectoria viitoare a agenției este de a introduce“Biohybrids” (părți de animale, cyborgs) în arsenalul militar al Statelor Unite.

2. Asasinări și lovituri ale CIA în străinătate

O parte din acţiunile secrete ale CIA au fost recunoscute public de către Administraţia americană, dar există încă numeroase evenimente politice majore la nivel internaţional în care este suspectată în continuare implicarea serviciilor secrete americane. În al doilea rând, în ultimul secol guvernul și agențiile de informații, CIA a invadat agresiv și intens nenumăratele scrutine electorale din alte state și, în unele cazuri, a finanțat asasinatele candidaților.

Acest subiect ar putea umple cu ușurință o carte cu mai multe volume, iar nenumărați autori au lucrat de-a lungul anilor pentru a descoperi rolul CIA în loviturile de stat din străinătate. Folosindu-se de toate instrumentele din arsenalul lor (inclusiv operațiuni psihologice albe, gri și negre pentru a suprima și distruge candidați aleși în mod democratic) CIA a dat peste cap “Voința oamenilor” din întreaga lume.

Cazurile de complot ale CIA în alegerile și în guvernele străine includ: Coreea de Sud (sfârșitul anilor 1940); Italia (1948 – mijlocul anilor 1970); Guatemala (1954); Congo (1960), Republica Dominicană (1961), Vietnamul de Sud (1963), Brazilia (1964); Uruguay (1969); Bolivia (1971); Chile (1970-1973); Argentina (1976); Australia (1975); El Salvador (1980); Iran (sfârșitul anilor 1970); Grenada (1983) Haiti (1986); Panama (1990) Nicaragua (1990); Cehoslovacia (1990); Peru (1990-2000) Iugoslavia (2000). Acestea sunt doar câteva țări în care a intervenit SUA, iar multe cazuri, chiar CIA le admite. Există situații de decimare militară completă, cum ar fi cazul Irakului, a Afganistanului, a Libiei și a altor țări din Orientul Mijlociu în timpul războiului împotriva terorismului, precum și a nenumăratelor războaie imperiale împotriva amenințărilor comuniste percepută.

3. Experimentul Tuskegee. Epidemia voită de sifilis

Experimentul Tuskegee este cunoscut ca fiind cel mai dur și lung experiment medical făcut pe subiecți umani. A durat 40 de ani (1932-1972) și a fost inițiat de către Institutul National de Sănătate Tuskegee, Alabama. O echipă de medici specializați în boli venerice au inițiat un proiect de studiu privind efectele și etapele de evoluție a infecției cu sifilis, boală care afecta în anii 1930 extrem de mulți oameni și pentru care încă nu cunoșteau efectele curative ale penicilinei, inventată de Fleming cu doar câțiva ani în urmă. Medicii de la Tuskegee au recrutat 399 de bărbați de culoare, bolnavi de sifilis și alți 201 de afroamericani sănătoși, numit ”grupul de control”. Persoanele infectate erau majoritatea analfabeți, fermieri săraci care nu își permiteau costurile unui tratament, ori nu doreau să apeleze la ajutorul medical pentru a evita conflictele rasiale. Subiecților li s-a comunicat că sunt bolnavi pentru că au ”sângele rău” și că vor primi tratament gratuit, mâncare, cazare și o asigurare de deces în schimbul acordului scris pentru a fi tratați, iar în cazul morții să fie efectuată o autopsie. Toți cei 600 de bolnavi au devenit cobai de laborator, bolnavii fiind înșelați că vor primi tratament în timp ce medicii ascundeau o epidemie de sifilis tratată cu placebo.

La începutul anului 1970, cei 399 de oameni 128 au murit din cauza sifilisului și a complicațiilor acestuia, 40 dintre soțiile lor au avut boala si 19 dintre copiii lor s-au născut cu sifilis congenital.

4. Incidentul din Golful Tonkin

Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe.
Scop: Împiedicarea câștigării independenţei de către Vietnam şi menţinerea dominaţiei americane în zonă.

Incidentul din Golful Tonkin, a contribuit la deschiderea drumului pentru participarea SUA în războiul din Vietnam.

Oficial, distrugătorul american USS Maddox a fost implicat într-o luptă împotriva a trei nave vietnameze, în Golful Tonkin, pe 2 august 1964, în urma căreia patru soldați vietnamezi au fost uciși, iar navele lor au fost serios avariate. Peste doua zile, distrugătorul a răspuns unui atac vietnamez în aceeași zonă, iar președintele Lyndon Johnson a hotărât sa ceară Congresului aprobarea pentru o intervenție militară, fapt care a dus la începerea războiului din Vietnam.

În 2005 însă, NSA a desecretizat documentele legate de eveniment, conform cărora al doilea atac, cel care a determinat intervenția americană, nu a avut loc. Se pare ca soldații de pe USS Maddox au interpretat niște semnale radar false drept un atac asupra lor din partea vietnamezilor, care nu au intreprins nicio acțiune în acea noapte.

5. Operațiunea Northwoods

Operațiunea Northwoods a fost un proiect de inițiere a unor operațiuni militare clandestine, destinate să manipuleze opinia publică americană.

Se plănuia rănirea și uciderea unor cetățeni americani, cu scopul de a acuza regimul comunist al lui Fidel Castro de aceste crime, fapt care ar fi constituit un pretext de invadare a Cubei.

Conceput de șeful Marelui Stat Major al armatei americane, generalul Lyman Louis Lemnitzer din proprie inițiativă, acest plan de operații a fost propus spre aprobare în anul 1962 președintelui american John Kennedy, care l-a respins. Nu a fost pus în aplicare niciodată.

Operațiunea consta în organizarea în plin război rece a unei serii de operațiuni de intoxicare menite să justifice în ochii opiniei publice occidentale și în primul rând a celei americane, o intervenție armată directă și de obținere a unui sprijin diplomatic și militar din partea tarilor occidentale și în primul rând al Marii Britanii.

Se aveau în vedere ținte situate pe teritoriul SUA, atentatele urmând să fie executate chiar de către forțele americane astfel încât responsabilitatea să poată fi imputată regimului comunist cubanez.

Planurile CIA au ieşit la iveală  când o comisie a Senatului care investiga afacerea Watergate, a declasificat o serie de documente care se refereau la ceea ce a fost denumit în limbaj politic „presupuse încercări de asasinat”.

Între timp însă, mai mulţi foşti ofiţeri superiori CIA au certificat existenţa acestor operaţiuni.

Acest proiect nebunesc a fost deconspirat abia în anii ’90, când s-a înfiinţat o comisie pentru anchetarea asasinării preşedintelui Kennedy.

Această comisie a declasificat unele arhive ale Pentagonului în 1998-1999.

Documentele privind operaţiunea Northwood au fost publicate pentru prima dată într-un volum care a apărut în Australia, în 1999.

În 2001 au fost publicate şi în SUA într-un volum scos de un jurnalist al ABC News.

După cum se vede, documentele operaţiunii Northwood au fost făcute publice înainte de 11 septembrie 2001.

6. Operațiunea Mockingbird

La sfârșitul anilor 1940, odată cu începerea Războiului Rece, CIA a lansat un proiect de top secret, numit Operation Mockingbird.
Obiectivul a fost de a obține controlul și influența totală asupra mass-media majoră. CIA, de asemenea, a planificat să aibă mulți reporteri și jurnaliști pe statul de plată – o practică pe care mulți oameni cred că o continuă și în prezent. Unul dintre principalele obiective a fost de a utiliza acești jurnaliști ca spioni și de a răspândi propaganda. Lista organizațiilor de știri a inclus reporteri de la ABC, NBC, CBS, Time, Newsweek, Associated Press, United Press International, Reuters, Hearst Newspapers, Scripps- Howard și Copley News Service. CIA a fost atât de eficientă în eforturile sale, încât prin anii 1950 ar fi reușit să infiltreze companii americane, mass-media, și universități cu zeci de mii de agenți care erau în gardă și gata să acționeze la momentul potrivit.
În anii 1950, CIA infiltrase afacerile, mass-media și universitățile națiunii, cu zeci de mii de agenți.

S-a descoperit, de asemenea, că CIA a finanțat multe filme de animație, inclusiv “Ferma Animalelor” de George Orwell. Comitetul Church (mai târziu), în cele din urmă a expus funcționarea CIA în 1975 și Operațiunea Mockingbird a încetat să mai existe.

7. Proiectul MKUltra

Între anii 1950 și 1973 CIA a efectuat experimente secrete de control și manipulare comportamentală asupra cetățenilor americani.

Proiectul a fost atât de adevărat încât în ​​1995 președintele Clinton și-a cerut scuze în numele guvernului american.

În special, CIA a folosit droguri, electronică, hipnoză, privare senzorială, abuz verbal și sexual și tortură pentru a efectua programe ample de cercetare şi experimentare privind influenţarea şi controlarea comportamentului uman. Programul a cuprins sute de astfel de proiecte și s-au desfășurat în peste 80 de instituții diferite, inclusiv universități, spitale, penitenciare și companii farmaceutice.

Proiectul MK-ULTRA a fost adus în atenția publicului larg in 1975 de catre Congresul SUA, prin intermediul anchetelor făcute de Church Committee, precum și de o comisie prezidențială cunoscută sub numele de Comisia Rockefeller (Rockefeller Commission). Eforturile de investigație au fost îngreunate de faptul că directorul CIA Richard Helms a ordonat ca toate fișierele MK-ULTRA sa fie distruse în 1973; Investigațiile Comitetului Church și Comisiei Rockefeller s-au bazat pe mărturia sub jurământ ale unor participanți direcți și pe numărul relativ mic de documente care a supraviețuit distrugerii comandate de Helms.

Notă: Există tot mai multe dovezi că Theodore Kaczynski, cunoscut sub numele de Unabomber, a dezvoltat proiectul MKULTRA la Harvard la sfârșitul anilor ’50.

8. COINTELPRO

COINTELPRO a fost o serie de proiecte clandestine și ilegale ale FBI, care a avut ca scop investigarea, intimidarea și destrămarea organizațiilor politice disidente din Statele Unite. Acestea includ criticii războiului din Vietnam, liderii drepturilor civile precum dr. Martin Luther King și o mare varietate de activiști și jurnaliști.

În actele comise împotriva bandelor au inclus războiul psihologic, calomnia folosind documente false și rapoarte false în mass-media, hărțuirea, arestarea injustă și în conformitate cu unele rapoarte, recurgeau la intimidare și , eventual , violență și crimă.

În prezent se folosesc tactici similare și probabil mai sofisticate, inclusiv spionajul.

9. Traficul de droguri de către CIA

În anii 1980 CIA a facilitat vânzarea de cocaină pentru bandele de stradă, Crips and Bloods, în Los Angeles, în scopul de a finanța cu profiturile din droguri Contras, o armată de gherilă din America Latină suține Garry Webb în cartea sa Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion ,,CIA a sprijinit contrabanda cu cocaină în Statele Unite și apoi a distribuit bandelor din L.A., iar cu profitul a finanțat grupările Contras”.

Este o poveste întortochiată și complexă, dar este adevărată.

Notă: La data de 10 decembrie 2004, Webb sa sinucis în circumstanțe suspecte, a folosit două gloanțe pentru a se împușca.

10. Politici economice globale secrete

De-a lungul anilor, activiștii care se temeau de o corupție corporatistă sinistră au fost informați că sunt paranoici. Fie că ne place sau nu teoria legată de Noua Ordine Mondială este adevărată.

În 2013, WikiLeaks a lansat textul elaborat al întregului capitol cu privire la Parteneriatului trans-Pacific (TPP) care a fost redactat în secret. El a dezvăluit un acord regional de liber schimb, negociat de țări din regiunea Asia-Pacific, inclusiv Australia, Brunei Darussalam, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore, Statele Unite și Vietnam.

Fundația de Frontieră electronică afirmă că TPP are “ramificații negative extinse pentru libertatea de exprimare a utilizatorilor, dreptul la viața privată și la procesele cuvenite și va împiedica capacitatea oamenilor de a inova” .

Ar trebui subliniat: În iunie 2014, WikiLeaks a dezvăluit un acord de servicii comerciale (TISA) extinse în 50 de țări care promovează un nivel fără precedent al privatizărilor la nivel mondial. Acordul împiedica în mod esențial guvernele să publice detaliile acordurilor. Acest lucru au afectat în mod semnificativ capacitatea noastră de a adopta reglementări de mediu și de a proteja lucrătorii.

11. Operațiunea Snow White

Operațiunea Snow White este numele pe care l-a primit o infiltrare fără precedent a membrilor cultului scientolog în guvernul american în anii ’70. Aceștia au reușit să se infiltreze până și în organizații internaționale, precum Interpolul, în speranța ștergerii oricărei urme a vreunei activități ilegale efectuate de acest cult.

În 1977, FBI a demascat, în sfârșit, acțiunile rău-intenționate ale membrilor cultului. Documentele confiscate au umplut în jur de 20 de camioane. Printre ele se aflau planuri de a pune sub acuzare sau interna în spitale de psihiatrie persoane ce au fost critice la adresa scientologiei, în urma unor înscenări.

Scriitoarea Paulette Cooper, cea care a dezvăluit o mare parte din practicile ilegale ale cultului, era printre ținte. Scientologii mai voiau sa pledeze la Națiunile Unite ca orice acțiune agresivă împotriva scientologiei să fie încadrată la genocid.

În cele din urmă, desigur, nu a fost nimic legalizat în privința eforturilor lor.

12. Guvernul SUA spionează ilegal propriii cetățeni

Guvernul SUA se angajează în astfel de procese, ajutaţi de agenţii de spionaj şi contraspionaj-încep o adevărată campanie prin care îşi spionează propriul popor. Se pare că declarația lui Orwell din 1984 legată de neîncrederea față de guvern era întemeiată.“ei” vă spionează, oamenii v-au numit un teoretician de conspirație paranoic.

Chiar și după ce s-a dezvăluit că ANS se ascultă ilegal și colectează convorbirile telefonice timp de peste un deceniu, majoritatea oamenilor au continuat să le folosească ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic. Toate convorbirile telefonice sunt ascultate sub pretextul securității naționale. Într-o lume post-9/11anumite libertăți trebuie să fie sacrificate din motive de securitate, nu?

Se pare că este ilegal și nu numai că nu există dovezi că NSA protejează de terorism, dar devine tot mai clar că face oameni mai ușor de controlat.

La începutul lunii iunie 2014, Washington Post a raportat că aproape 90% din datele colectate de supravegherea ANS provin de la utilizatorii de internet care nu au legătură cu activitățile teroriste. Potrivit Uniunii civice a libertăților civile, acest obicei straniu încalcă grav Constituția.

ACLU urmărește un proces împotriva NSA, spunând că colectarea masivă de date în stilul Dragnet încalcă drepturile oamenilor în ceea ce privește viața privată și drepturile Primului Amendament și anume libertatea de exprimare și de asociere.

13. “Nayirah”, pretextul fals pentru primul război din Golf

Se crede, în general, că cel de-al doilea război din Irak i-a fost prezentat poporului american (și reprezentanților Congresului) pe baza unor minciuni și manipulări. Ceea ce este mai puțin cunoscut este că primul război din Irak a avut loc într-un mod foarte asemănător.

Pe 10 octombrie 1990, pe posturile de televiziune din SUA era transmis testimonialul în faţa Congresului Drepturilor Omului a unei fete pe nume Nayirah. Ea descria oficialităţilor situaţia deplorabilă din Kuweit, făcând referire, în mod special, la atrocităţile provocate de armatele irakiene pe teritoriul ţării sale natale.

Ulterior, s-a dovedit că Nayirah (a cărui nume nu a fost dovedit niciodată) era de fapt fiica ambasadorului Kuweitului la Washington şi, mai mult decât atât, discursul ei era rezultatul colaborării dintre Grupul Kuweitienilor Liberi, firma americană Hill&Knowlton şi vicepreşedintele Congresului Drepturilor Omului, americanul Tom Lantos. Întreaga conspirație a avut rolul de a crea o propagandă care să dea senzația de război.

Povestea lui “Nayirah” este doar un alt exemplu de guvern care falsifică o poveste pentru a manipula publicul prin susținerea unui război. Acest tip de propagandă psihologică a continuat pe parcursul celui de-al doilea război din Irak și a fost numit războiul împotriva terorii. Recent, sa dovedit că Pentagonul i-a plătit lui Bell Pottinger 540 de milioane de dolari pentru a crea filme teroriste false în Irak.

14. Operațiunea Paperclip

Operațiunea Paperclip (engleză Operation Paperclipagrafă de birou) a fost un program al Office of Strategic Services (OSS) (Biroul de Servicii Strategice), autorizat în septembrie 1946 de președintele Harry Truman, folosit pentru a recruta oameni de știință din Germania nazistă pentru a lucra în Statele Unite în urma celui de al Doilea Război Mondial (1939 -45). Aceștia au primit cetățenia americană sub alte identități. Unicul scop al Operațiunii Paperclip a fost de a împiedica să ajungă cunoștințele științifice germane la URSS și Regatul Unit și, totodată, de a opri Germania post-belică să dezvolte din nou cercetările militare. După capturarea majorității savanților germani, americanii i-au transferat temporar împreună cu familiile, în Landshut, din Bavaria.

Indiferent de atitudinea strategică care ar fi putut să existe în cadrul Operațiunii Paperclip, aceasta este una dintre cele mai mari minciuni ale secolului XX. 

15. Guvernul este condus din umbră sau teoria conspirației, cunoscută ca Noua Ordine Mondială

Sintagma “Noua Ordine Mondială – Iată ce conduce lumea în realitate” este ridiculizată de mulți academicieni și este privită ca o teorie a conspirației susținută de mințile care nu dispun de sofisticare pentru a înțelege adevăratele politici globale. Cu toate acestea, ideea centrală este una extrem de profundă, globală și operațională, și pe care insideri o numesc “guvernul lumii din umbră.”

În urma alegerilor din 2016, conceptul a devenit destul de folosit de către teoreticienilor media alternativi, de cei care trasează granițele politice și rezonează în spectrul ideologic. Toată lumea acceptă acum că există o elită formată din corporatiști neo-conservatori și parlamentari care conduc spectacolul geopolitic.

Deoarece este un subiect atât de complex, o multitudine de figuri academice, economice și persoane de stat încearcă să definească acest guvern din umbră. Adevărul este că personalitățile alese nu se unesc pentru a consolida puterea și a servi intereselor întemeiate siguranță, este o realitate pe care elitele ar prefera să o țină sub radar.

Un alt indiciu vine din partea lui Mike Lofgren, timp îndelungat membru al Partidului Republican, devenit apoi autor de best-seller-uri. Noua sa carte The Deep State: The Fall of the Constitution and the Rise of a Shadow Government (Statul din umbră: dispariția Constituției și impunerea Guvernului din umbră) confirmă ceea ce este deja dureros de evident: statul din umbră a creat foarte multe contradicții în SUA. Există o discrepanță enormă între cei săraci și cei bogați; există un război continuu, chiar dacă americanii se bat cu pumnii în piept că susțin libertatea. America este un stat care își supraveghează masiv cetățenii și cu toate acestea vorbește despre libertate. Există contradicții pe plan intern. Cine știe la ce se va ajunge? Se poate petrece la fel ca în cazul destrămării Uniunii Sovietice sau se poate ajunge la un sistem fascist cu un camuflaj populist.

Totuși, WikiLeaks și alții au dezvălui activitățile guvernelor din umbră din ultimele două decenii. Conform rapoartelor acestora, lucrurile sunt mult mai complexe decât și-au imaginat teoreticienii de conspirație la început.

16. Operațiunea Gladio: Steagul anti-comunist fals în Italia

Operațiunea Gladio a avut loc după cel de-al doilea război mondial și a rezultat dintr-un complot CIA / NATO / M16 pentru combaterea comunismului în Italia. Operațiunea a durat două decenii și includea operațiunea numită „în spatele liniilor”, create de CIA, ca parte a unei „ strategii de tensiune “ , care a coordonat mai multe atacuri teroriste la sfârșitul anilor 1960 la începutul anilor 1980.

În Italia, la sfârșitul anilor `70, serviciile secrete s-au folosit de Operațiunea Gladio pentru a pune la cale atentate prin care să discrediteze mișcarea socialistă italiană care, la vremea respectivă, deținea un loc important în Parlament.

Din 1947 pana in 1981, președinții italieni au recunoscut public ca Operațiunea Gladio viza uciderea de civili nevinovați, iar apoi erau învinuiți adepții stângii și comuniștii.

Rețeaua “Gladio” se face vinovată, potrivit anchetelor din anii 1990, de asasinate, atentate, răpiri de oameni politici, bancheri, generali și ziariști, crime atribuie “terorismului comunist”.

17. CIA monitorizează cetățenii americani prin intermediul dispozitivelor inteligente

La începutul anului 2017, organizația WikiLeaks a început să publice primele sale informații explozive legate capabilitățile de hacking ale CIA și modul prin care poate exploata votul electronic. Acesta se numește Vault 7. Colecția mare de documentele arată vulnerabilități cibernetice, exploatările și capabilități de hacking consolidate în cadrul agenției pe care mulți le consideră a fi încălcări grave ale libertăților civile.

Documentele Vault 7 confirmă că CIA poate intra în telefoanele Android și iPhone și în tot felul de computere; agenția are capacitatea de a sparge iPhone-uri și smartphone-uri Android și, de fapt, are puterea de obține controlul complet asupra unui dispozitiv; CIA poate accesa televizoare inteligente și poate asculta conversațiile prin intermediul acestora; CIA a căutat modalități de a sparge automobilele și de a le forța să producă accidente, permițând “ucideri aproape nedetectabile”

La începutul postări sale, Julian Assange a declarat că documentele publicate reprezintă doar un sfert din datele disponibile. Rapoartele Wikileaks despre programele de piraterie informatică ale CIA nu sunt deloc surprinzătoare.

18. Mass-media tradițională este mijlocul de propagandă a Departamentului de Stat American

În țările aparent democratice, o presă liberă și independentă este de o importanță capitală. Dar, în Statele Unite, regăsim rețele de știri și de corporații care nu constituie “mass-media de stat” în sensul tradițional.

În principiu în SUA, CIA recrutează jurnaliști pentru agenții de știri americane și posturile de radio majore pentru a deveni propagandiști și spionii interni. În cele din urmă, această simbiotică a CIA/media a inclus jurnaliști din toate marile organizații de știri. Literalmente, mii de oameni au fost implicați în această schemă de control. Prima infiltrare în presă a avut loc în anii 1950, la începutul războiului rece, și sa desfășurat sub umbrela luptei împotriva comunismului.

În timpul alegerilor prezidențiale din 2016, Wikileaks a prezentat o serie de dovezi cu privire la relația dintre mass-media și operatorii politici. Aceasta a prezentat implicația mass-media, Comitetul Național Democrat în campania lui Hillary Clinton. Ultimele date au arătat că guvernul se implică în mod activ în companii media puternice pentru a-i modela conținutul și poveștile. Unul dintre cele mai bune exemple a fost rolul Departamentului de Stat în acordarea unui interviu CBS de 60 de minute cu Julian Assange.

Cel mai concludent exemplu este, probabil, „Legea luptei împotriva dezinformare“ dată de președintele Obama care se referă la autorizarea apărării naționale (NDAA) în Ajunul Crăciunului.

În acest scop, guvernul instituie un centru global de control și gestiune a dezinformării și a propagandei. Din moment ce știm deja că guvernul desfășoară în mod sistematic operațiuni psihologice, nu poate fi o surpriză că manipularea populația civilă a devenit un obicei aproape normal. De fapt, în Legea privind autorizarea națională din 2013, guvernul a legalizat oficial utilizarea de manipulatori pentru cetățenii americani.

Guvernul se luptă să controleze influența mijloacelor media independente online, și mai nou se duce un un război împotriva știrilor anti-sistem de pe Internet. În noua formulă de control a informațiilor a fost inclusă o formă de cenzură algoritmică prin intermediul Facebook și Google, în care se filtrează așa zisele știri false (fake news).

19. Operațiunea Ajax, lovitura de stat a CIA în Iran

În Iran, a fost numită lovitura de stat asupra Dr. Mohammed Mossadegh, liderul iranului ales în mod democratic. Regatul Unit a contribuit la aceasta sub denumirea Operațiunea Boot. Cu toate acestea, operațiune Ajax a fost o lovitură de stat iraniană, care în 1953 l-a înlăturat de la putere pe Mohamed Mossadeq ales în mod democratic și reinstalat monarhia lui Shah Mohammad Reza Pahlavi. Principala cauză a loviturii de stat a fost încercarea lui Mossadegh de a naționaliza câmpurile petroliere iraniene, care au amenințat profiturile companiei petroliere APOC (Anglo–Persian Oil Company) redenumita din 1935 AIOC (Anglo–Iranian Oil Company). Statelor Unite ale Americii îi e era favorabilă această mutare datorită intereselor petroliere și a considerat mișcarea Mossadeq ca o agresiune comunistă și, prin urmare, a ajutat la revenirea la putere a dictatorului Shah. Operațiunea Ajax a rezultat aproape în mod direct în 1979 de la revoluția iraniană care a creat o republică islamică anti-occidentală condusă de Ayatollah Khomeini.

Deși a fost mult timp considerat un secret al lui Polichinelle, guvernul american a păstrat adevărul despre operațiunea Ajax până de curând. CIA a declasificat diverse documente în timpul celei de-a 60-a aniversări a loviturii de stat.

Datorită recentei declasificări, multe informații relevante pentru această lovitură sponsorizată de CIA sunt acum disponibile în arhivele CIA.

20. CIA a folosit psihicul pentru a se infiltra în Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece

Este o teorie a conspirației care s-a confirmat prin declasificarea a sute de mii de dosare CIA. Pe baza acest program guvernamental psihologic a fost conceput filmul The Men Who Stare at Goats, care a salutat programul mitic STARGATE , despre care se presupune că a fost dirijat de CIA. Majoritatea oamenilor au râs de această realitate și au considerat-o ca pe o teorie a conspirației sinistră, cu toate acestea adevărul a ieșit la iveală după declasificarea a sute de mii de dosare CIA. Forțele de poliție și agenți de aplicare a legii au fost puși de guvern să se folosească de psihic în timpul Războiului Rece pentru a încerca să se infiltreze în Uniune Sovietic și să obțină informații.

Documentele puse la dispoziția publicului grație grupului activist Muckrock confirmă că au existat programe secrete ale CIA și al Departamentului de Apărare pentru a încerca să se infiltreze în armata sovietică de la distanță. Au fost, de asemenea, programe care au dezvoltat modalități de a se angaja în “războiul psihic”, inclusiv dezvoltarea unui “scut psihic” pentru a bloca psihicul sovieticilor.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!