Home Nou, Sănătate 5 alimente pentru reglare hormonala
NouSănătate

5 alimente pentru reglare hormonala

Urmareste-ne pe Google News

reglare hormonala

Hormonii joacă un rol foarte important în menținerea sănătății organismului oricărei femei. Atunci când există fluctuații ale nivelului de hormoni este afectată starea de spirit, dorința sexuală, fertilitatea și ovulația. Cu alte cuvinte, dezechilibrul hormonal influențează în mod negativ aparatul reproducător, justificându-se astfel comportamentul neobișnuit al femeilor în anumite perioade.

În fiecare luna se produc hormoni caracteristici sexului feminin – estrogen și progesteron; atunci când valorile acestora nu sunt echilibrate, sănătatea este amenințată.

Hormonul de eliberare a gonadotropinelor (GnRh) influențează funcționalitatea hipotalamusului, glandei pituitare și funcția ovarelor, trompei uterine și a uterului. Deficitul de estrogen poate declanșa menopauza și simptomele specifice acesteia.

Funcționarea normala a glandelor și producția de hormoni sunt influențate de diverși factori: alimentație, stilul de viață, activitatea fizică, stresul, emoțiile, vârsta și ovulația. De aceea este important să mențineți hormonii în echilibru și sistemul endocrin sănătos și există anumite anumite alimente care pot ajuta.

Iată care sunt principalele alimentele naturale care reglează hormonii!

1. Vitex

Vitex Agnus Castus (Mielăreaua) este o plantă minune care ajută la reglementarea nivelului de progesteron.
Numeroase studii ulterioare au demonstrat capacităţile acestei plante asupra multor simptome, cum ar fi iritabilitate, stare depresivă, furie, dureri de cap, balonare, piept de sensibilitate, tulburări cutanate, oboseală, somnolență și insomnie.

2. Ulei de ficat de cod

La mijlocul secolului al XX-lea, uleiul de ficat de cod era utilizat zilnic datorită proprietăților sale uimitoare pentru sănătate. Ulei de ficat de cod conține nutrienți (vitamina A și D și Omega-3 antiinflamator) care ajută la echilibrarea hormonală și la echilibrarea lichidelor din organism.

3. Spirulina

Această algă verde-albastru care provine din lacuri și iazuri și conține cantități mari de calciu, magneziu și potasiu. Aceasta conține nutrienți esențiali care reglează nivelul hormonal, reduce crampele, tulburările de dispoziție, sensibilitatea sânilor și inflamația generală. Curele cu Spirulina combate cu succes dezechilibrul hormonal.

4. Polenul de albine

Polenul de albine este utilizat în medicina tradițională chineză (TCM) pentru a creștere energia, pentru a scădea pofta, pentru a îmbunătăți digestia și ajută sângele la reînoirea nivelului de fier.

Granulele de polen sunt ideale pentru alimentație, oferă proteine și substanțe nutritive, cum ar fi vitamina B și acid folic, care sunt importante pentru echilibrul hormonilor prin reglarea nivelului de zahăr din sânge, a greutății corporale și a stării de spirit.

5. Maca

Tuberculul de Maca crește în America de Sud. Acesta este un leac excelent împotriva dezechilibrului hormonal, cum ar fi menopauza. Maca este extrem de bogată în calciu, potasiu, fier, fibre și proteine. Maca are un rol bun în reglarea activității la nivel hormonal din hipotalamus și glanda hipofiză, hormonii care influenţează activitatea creierului. Acesta rezolvă simptomele bufeurilor, scăderea libidoului, și simptomele de pre-menopauză. Maca nu trebuie consumată de femeile cu sindromul ovarului polichistice, deoarece acesta poate avea ușor un efect androgenic (precum testosteronul).

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!