Home Sănătate 7 moduri de a te proteja împotriva cancerului de prostată
Sănătate

7 moduri de a te proteja împotriva cancerului de prostată

Urmareste-ne pe Google News

În prezent există milioane de persoane la nivel mondial care se confruntă cu cancer de prostată. Această boală afectează viața oamenilor și ucide multe persoane anual, s-a demonstrat acest lucru într-un studiu efectuat la o instituție din domeniul sănătății.

Pentru a vă proteja de cancerul de prostată trebuie să țineți cont de câteva reguli esențiale, iată care sunt acestea:

1. Consumați mai multe legume, fructe și peste

Cea mai scăzuta rată a prezentei boli este în prezent în țările din Asia de Est, deoarece oamenii de prin acele locuri consumă foarte mult pește, legume și fructe. De aceea, se recomandă să urmați o dietă echilibrată bazată pe o mulțime de pește, fructe și legume, precum și produse alimentare din soia, leguminoase, inclusiv roșiile ajută la prevenirea cancerului de prostată.

2. Beți ceai verde

Universitatea din Glasgow, Marea Britanie a descoperit în anul 2012 faptul că oameni care beau regulat mai mult de șapte cești de ceai într-o zi au un risc mult mai scăzut de a dezvolta cancer de prostată decât cei care beau trei cești pe zi sau mai puține. În general experți recomandă să beți șase sau șapte cești de ceai verde pe zi.

3. Reduceți consumul de carne, lactate, zahar, grăsimi și alimente procesate

Bărbații care consumă multă carne roșie sau produse lactate bogate în grăsimi par a avea șanse foarte mari de a face cancer de prostata. Se crede ca aceste alimente afectează nivelurile de hormoni din organism și pot influenta creșterea tumorii. Prin urmare, pentru a vă proteja de cancerul de prostată este recomandat să reduceți consumul de carne, lactate, zahar, grăsimi și alimente procesate.

4. Reduceți consumul de alcool

Photo: © Europen Parliament/P.Naj-Oleari pietro.naj-oleari@europarl.europa.eu
Multe studii au demonstrat faptul că oricine bea mai mult de două pahare de alcool pe zi poate crește riscul de a dezvolta cancerul de prostată. Oamenii de știință au descoperit o legătură între consumul de alcool și dezvoltarea prostatei, prin urmare evitați consumul de alcool în cantități mari, deoarece acesta poate contribui la apariția problemelor de sănătate datorită creșterii în greutate, care este responsabilă de apariția unor boli cardiace dar și a altor forme de cancer.

5. Faceți sport, exerciții fizice

Crossfit training fitness man plank exercise

Se crede că activitatea fizică poate reduce riscul de cancer de prostată, 30 de minute de exerciții moderate pe zi, de cinci ori pe săptămâna sau 75 de minute de exerciții fizice intense sunt recomandate pentru a avea un corp sănătos și suficient de pregătit pentru a stopa prosibilitatea de apariție a cancerului de prostata.

6. Faceți mult sex

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Montreal au demonstrat faptul că actul sexual heterosexual protejează bărbații de cancerul de prostată. De aceea, este recomandat să aveți contacte sexuale regulate.

7. Mențineți o greutate optimă a corpului

Fiind supraponderal sau obez, riscul apariției cancerului de prostata este mult mai mare decât în mod normal. Menținerea unei greutăți optime obținută pe baza unor exerciții fizice regulate și o dietă alimentară sănătoasă scade drastic probabilitatea de a dezvolta cancer de prostată.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

One reply on “7 moduri de a te proteja împotriva cancerului de prostată”

  1. Hi

    I am quite joyful to be part of the community. I’m a natural weight lifter and it looks like I can not lift bigger weights, no matter what I do , I believe I reached a plateau.
    Any thought if you have something which could give me more power? I really want to get through this phase.
    I read on some website , that there are nutritional supplements which could help me .
    What should I do?

Comments are closed.

error: Content is protected !!