Home Cultural Activități distractive pentru adolescenți
Cultural

Activități distractive pentru adolescenți

Urmareste-ne pe Google News

Adolescenților le place să se distreze în timpului lor liber. Atunci când nu sunt la școală și nu au teme de făcut ei caută tot felul de activități distractive. În acest articol vom prezenta o listă cu câteva idei de activități practice, recreative și distractive pe care adolescenții le pot desfășura singuri sau atunci când se întâlnesc cu grupul de prieteni.


Activități distractive pentru adolescenți – adevăr sau provocare.

Adolescenții pot juca adevăr sau provocare, care este un joc foarte popular la orice foc de tabără, petrecere în pijamale sau orice altă ocazie cu care se strâng mai mulți tineri, fie că sunt prieteni fie că doar ce s-au cunoscut. Acest joc este foarte distractiv, deoarece ei ajung să află mai multe lucruri despre grupul de prieteni cu care își petrec timpul.

Evenimente sportive școlare 

Evenimentele sportive școlare oferă oportunități pentru copii și adolescenți de a se implica în relații pozitive și distractive cu persoane de prin alte școli. Participarea la o varietate de evenimente sportive școlare poate fi interesant, există, de asemenea, multe modalități de a face experiența și mai plăcută.

Adolescenții pot participa la evenimente școlare sportive cum ar fi, campionatul școlar de fotbal, competiții interșcolare de Baschet, campionatele naționale de Biatlon, Schi fond, Schi alpin, Sanie, Schi sărituri, Gimnastică artistică feminină, Scrimă, Gimnastică artistică masculină, Tenis de masă, Judo, Gimnastică ritmică, Baseball, Lupte libere, Înot, Lupte greco-romane, Atletism juniori, Canotaj, Kaiac-canoe, Şah, Tenis, Schi sărituri, etc.

Ei pot încuraja prietenii și comunitatea să se implice. Se pot întâlni în parcare înainte de joc și pot servi masa împreună. Pot organiza împreună anumite jocuri muzicale și jocuri în aer liber, dar și alte evenimente recreative pentru persoanele de toate vârstele.

Organizări seri de film

O altă activitate practică și recreativă pentru adolescenți este organizare și participarea la o seară de film, într-o reuniune cu prietenii în care se pot bucura de vizionarea unui film cât și de conversații, mâncare și băuturi fresh. Tot ce este nevoie este o foaie albă, un proiector digital de film, niște pături și bolurile de popcorn pentru a crea sentimentul unei seri de film în curtea din spate.

Grupul de prieteni poate alege o temă interesantă, cum ar fi filmele clasice culte, filmele de groază, filme care au câștigat Oscar sau filme animate în funcție de categoria preferată de toți membrii acestuia.

Jocuri de masă pentru adolescenți

Adolescenților le place să se implice în concurență, în special atunci când există în joc premii pentru câștigători. Fie că doresc să joace un joc de masă la școală sau după școală, există numeroase cărți și jocuri care pot fi jucate de către adolescenți.

Printre jocurile distractive de masă pe care le pot juca adolescenții regăsim; Candy Poker, Pandemic, Castelul Burgundy, Europolis Global, Mafia, Bolt, Dixit și multe altele.

Bowling

Considerat a fi unul dintre cele mai vechi jocuri din lume, bowling-ul este o alegere excelentă pentru adolescenți de a se distra alături de prieteni, colegi sau familie. Bowlingul modern poate fi distractiv pentru toate vârstele, din cauza tipurilor diferite de bile de bowling disponibile.

Există mai multe varietăți de bowling, unul dintre cel mai recente și populare (mai ales în Statele Unite ale Americii) fiind cel cu 10 jaloane. Printre jocurile de bowling pe care le pot juca adolescenții regăsim; tenpin, ninepin, candlepin, duckpin, fivepin.

Distracție în parcuri pentru adolescenți

Adolescenții sunt în căutare de senzații tari, prin urmare aceștia pot alege o sursa de a se binedispune în numeroase parcuri acvatice. Indiferent de oraș, există probabil un parc acvatic în cadrul unui complex de agrement în interior sau exterior. Adolescenții s-ar putea sa aibă o piscină pentru grădină în curtea din spate, dar nu se compară cu palpitația dintr-un parc acvatic.

De asemenea, adolescenții se pot juca jocuri cu pistoale de apă folosind arme de apă și pot forma echipe sau pot face lupte cu baloane cu apă.

Activități în aer liber pentru adolescenți

Activitățile în aer liber sunt un prilej de distracție pentru adolescenți și un prilej pentru a schimba un pic ritmul de viață. De obicei, un sport de iarnă, un festival de muzică, un joc Geocaching, un camping este foarte potrivit și totodată foarte distractiv pentru orice vîrstă.

Activitățile în aer liber pentru adolescenți sunt o modalitate ideală de a-i încuraja să fie activi și aventuroși. În cazul iubitorilor de aventuri, există parcuri de aventuri pentru copiii și adulții de parcurs trasee prin copaci, activitatea diferă. Se pot organiza: vânători de comori, lupte de paintball sau airsoft, și se pot închiria biciclete și jeep-uri.

Muzee și atracții locale

Există tendința să credem că adolescenții nu sunt interesați de atracțiile turistice locale, însă există diferite modalități de a crea o activitate distractivă în timpul unei vizite la un muzeu sau a unei grădini zoologice. Muzele și atracțiile turistice oferă oricui posibilitatea de a evada din cotidian, de a vizita atracții turistice deosebite și de a se relaxa în același timp. Vizitarea unei grădini zoologice se poate se pot transforma de asemenea, într-o activitate relaxantă și distractivă.

Adolescenții, fie că aleg să viziteze atracțiile din alte țări, fie că aleg România, oferta turistică a orașelor e una foarte tentantă: muzee și atracții de top, gastronomie, viață de noapte intensă, shopping, fieste,… distracția este maximă.

Activități distractive de grup

În cazul în care plouă sau este frig afară adolescenții se pot bucura de anumite activități interioare distractive de grup. Spre ex: În cadrul unei expoziţii de modă tematică fetele se pot recrea cu accesoriile vestimentare din anii 50, 60, 70 sau 80, în funcție de epoca și de hainele purtate de rudele fiecăreia.

În funcție de creativitatea fiecăruia adolescenții se pot distra creând și produce un nou videoclip muzical pe YouTub sau pot desfășura activități de artizant.


Sunteți gata de distracție? S-ai dăm drumul!

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!