Home Sănătate 8 moduri de a scoate lichidul din ureche
Sănătate

8 moduri de a scoate lichidul din ureche

lichid ureche
Datorită lichidului acumulat în ureche oamenii simt un disconfort în timpan, ceea ce le creează pacienților o senzație enervantă, adesea însoțită de dureri de cap. Lichidul în urechea mijlocie, crează un teren propice dezvoltării bacteriilor și a virușilor, respectiv creării unei infecții a urechii. În cazul infecțiilor severe de ureche, persoanele în cauză trebuie să apeleze la un doctor. Cu toate acestea, există metode ce elimina efectele cauzate de lichidele din ureche.

1. Tratamentul cu abur

Metoda de tratament pe bază de abur cald ajuta ca urechile să se desfunde. Pentru a desfunda trompa lui Eustache, se recomanda să se se folosească un prosop cald și un bol cu apă fierbinte (Trompa lui Eustachio sau trompa auditivă este tubul care leagă casa timpanului cu cavitatea nazală, care în general se acumulează apa). Pentru asta, umpleți un bol mare de apă clocotită și aplecați capul deasupra bolului, apoi acoperiți-l cu un prosop. Mențineți urechea deasupra aburilor o perioadă de timp. Pentru un efect mai puternic puteți adăuga plante anti-inflamatorii, precum mușetelul.

2. Decongestionante

Folosind un decongestionant sau un medicament puteți destupa și calma urechea fără a merge la medic. Dacă folosiți medicamente care ajută la calmarea infecțiilor urechii, utilizați întotdeauna un picurător sterilizat pentru a plasa câteva picături în canalul urechii. Este necesar să urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

3. Drenaj și aerisire a urechii

Procedura drenajului secrețiilor din urechea trebuie efectuată în condiții de siguranță de către medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, puteți elimina lichidul din ureche printr-o metodă proprie, folosind câteva reguli simple de gravitație. Înclinați ușor capul de partea urechii afectate pentru a elimina de apa. Mutați capul ușor înainte și înapoi în timp ce apăsați pe lobul urechii: acest lucru îi permite canalului auditiv să se deschidă.

4. Uscător de păr

Aceasta metodă funcționează foarte bine. În acest sens uscătorul se folosește la trepte inferioare și la o distanță de cel puțin 30 cm de ureche. Ideea este ca aerul cald, uscat să se transforme în abur și să iasă din ureche.

5. Picături acasă pentru ureche înfundată

Puteți prepara singuri propria soluție ce desfundă urechile acasă. Combinați oțet cu alcool, apoi aplicați doar câteva picături în ureche. Utilizați un picurător sterilizat și aplicați 3-4 picături în urechea înfundată. Această soluția acționează ca un agent de uscare, distruge infecția, dar și ceara din ureche.

6. Vas neti pot

Puteți scăpa de neplăceri prin folosirea unui un vas sterilizat neti, și soluție salină (apă cu multă sare). Această metodă este foarte eficientă în eliminarea lichidului din urechi. Se pune două lingurițe de sare în o jumătate de cană de apa încălzită, amestecând până la dizolvarea cristalelor. Folosiți un vas neti pipeta pentru a adăuga 2-3 picături de soluție salină în urechea înfundată, apoi țineți capul îndreptat într-o parte. După 4-5 minute, înclinați capul în partea cealaltă pentru a permite scurgerea apei și stergeți bine urechea.

7. Umidificator

Pentru a ajuta la eliminarea lichidul din ureche atunci când aveți o infecție sau doriți să îmbunătățiți sănătatea sinusurilor, puneți în dormitor un umidificator (pe o masă sau pe noptieră cât mai aproape de ureche afectată) pentru a stimula producția de abur și pentru a elimina lichidul acumulat în ureche. De asemena, puteți obține același efect printr-un duș fierbinte, o saună, etc. Iarăși, o sticlă cu apă fierbinte în apropierea urechii poate ajuta la eliminarea lichidului din canalul auditiv.

8. Mestecat sau căscat

Mestecați, mestecați alimente, gumă de mestecat, etc., sau închideți și deschideți gura pentru a se deschide tuburile urechii interne. Înclinați urechea cu problemă în lateral, în timp ce mestecați sau căscați, astfel puteți elimina lichidul prin intermediul gravitației.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!