Home Nou, Sănătate Alimente care scad acidul uric
NouSănătate

Alimente care scad acidul uric

Urmareste-ne pe Google News

acid uric
Acidul uric este rezultatul metabolizării alimentelor pe care le consumam și a degradării celulare. Cauzele creșterii acidului uric sunt producția crescută, eliminarea renala scăzută sau o combinație a acestor două mecanisme. Eliminarea acidului uric din organism se face în mare parte prin eliminare renală, aceasta implicând mai multe procerse: filtrarea glomerulară, ulterior reabsorbția tubulară proximală, secreția si în final o noua reabsorbție postsecretorie. Trebuie urmată o dietăadecvată pentru a scădea nivelul de acid uric,în acest articol vă prezentăm care suntalimentele care reduc concentrația de acid uric din organism.

Persoanele cu un nivel ridicat de acid uric trebuie să evite următoarelealimente:

  • Grăsimi animale conținute în special în smântână și unt
  • Mezelurile
  • Carne roșie
  • Măruntaie
  • Fructe de mare
  • Pește gras
  • Băuturi alcoolice
  • Produse de patiserie industriale
  • Băuturi carbogazoase

Pentru a scădea acidul uric trebuie să urmați o dieta bogată în cereale, legume bogate în amidon și slabe în purină pentru a favoriza excreția uraților (cristale de acid uric) și pentru a evita apariția pietrelor în articulații.

Cel mai bun remediu naturist care reduce acidul uric este anghinarea, deoarece această plantă are proprietăți diuretice care ajuta la eliminarea acidului uric prin urină. Anghinarea poate fi servita fiartă sau întreaga, caz în care se mănâncă cu mâna.

Un alt aliment care scade acidul uric este, ceapa curata organismul și scade problemele asociate cu acid uric. Ceapa se fierbe în apa cu suc de lămâie și să se bea două căni pe zi.

Printre fructele recomandate pentru a reduce nivelurile de acid uric se regăsesc merele, în special sucul de mere elimina foarte bine acidul uric. Trebuie să fierbeți trei mere tăiate în bucăți în jumătate de litru de apă, timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi să beți sucul rezultat.

Consumul de carne de pui și carne alba este, de obicei, recomandat pentru persoanele care doresc să reducă nivelul acidului uric. Persoanele cu un nivel normal de colesterol pot consuma oua pentru a reduce acidul uric.

Și mai presus de toate, este foarte important să beți minim doi litri de lichide pe zi, inclusiv sucuri și orice băutură non-carbogazoase pentru a scădea acidul uric, deoarece organismul elimina toxinele prin urină.

5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!