Home Relații, Sănătate Alimente care scad nivelul de testosteron la bărbați
RelațiiSănătate

Alimente care scad nivelul de testosteron la bărbați

Urmareste-ne pe Google News

După cum știți deja, testosteronul este cel mai important hormon masculin, cu acțiune principala în dezvoltarea sistemului reproductiv al bărbatului, dar are un rol semnificativ pe multe alte planuri ale sănătății, atât în cazul bărbaților. Potrivit cercetătorilor hormonii sexuali la bărbați le permit să-și extindă speranța de viață. Prin urmare, este recomandat să se evite consumul regulat de alimente, care ar putea scădea nivelul de testosteron, care este unul dintre principalii hormoni sexuali.

Potrivit site-ului Health.News, cercetătorii au descoperit faptul că consumul regulat de alcool sau consumul de alcool, într-o concentrație mare și pentru perioade lungi de timp poate reduce nivelul de testosteron la bărbați, dar îl crește la femei.

Consumul de pâine și produse de patiserie este, de asemenea, responsabil de scăderea nivelului de testosteron la bărbați. În plus, mesele dese în restaurante, consumul insuficient de legume și prea multe produse lactate din meniu scad masa musculară și cresc grăsimea corporală.

Alimentele pe bază de soia, ale căror efecte nu au fost încă studiate în detaliu, conțin fitoestrogeni care funcționează similar cu estrogenul și care ar putea afecta organismul chiar și fără a modifica nivelul hormonilor.

Pentru a crește nivelul de testosteron, este important să se evite produsele lactate, mai ales că hrana animalelor poate conține soia care poate ridica nivelul de estrogen din laptele de vacă.

Acizii grași trans și consumul prea mare de acizi grași omega-6 reduc, de asemenea, nivelul de testosteron, în timp ce o dietă bogată în acizi grași polinesaturați omega-3 ajută la creșterea acestuia.

Sfaturi esențiale de la specialiști

Alți factori care ar putea cauza dezechilibrul hormonal sau duce la scăderea testosteronului includ îmbătrânirea, diabetul și obezitatea, precum și un stil de viață sedentar, precum și administrarea de droguri și tutun.

Specialiștii oferă sfaturi concrete. Astfel, este posibilă creșterea naturală a nivelului de testosteron urmând un program regulat de exerciții fizice, o dietă echilibrată cu alimente proaspete și sănătoase, monitorizând greutatea și dormind numărul de ore necesare.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!