Helicobacter pylori este o bacterie gram-negativă, microaerofilă, spirală (helidiană) responsabilă pentru multe afecțiuni ale stomacului. Odată descoperită, este destul de simplu să scăpați de aceasta folosind o combinație țintită de diferite medicamente și remedii naturale. Să vedem este cel mai bun tratament pentru Helicobacter Pylori.
Cuprins
Ce boli cauzează Helicobacter pylori?
Helicobacter pylori este o bacterie patogenă deoarece provoacă întotdeauna modificări inflamatorii ale mucoasei gastrice și un răspuns imun al organismului. Din păcate, sistemul imunitar nu este capabil să elimine bacteriile din mucoasa gastrică, ceea ce duce la apariția unei inflamații cronice.
La rândul său, această inflamație cronică provoacă leziuni ale stomacului și duodenului, și din această cauză, bacteria este asociată frecvent cu boli gastrice, precum gastrita, duodenita (inflamația duodenului), ulcer duodenal, ulcer la stomac, cancer la stomac, limfom de stomac (limfom MALT), dar aceste afecțiuni nu sunt singurele, fiindcă unele studii științifice au scos la iveală că există legătură între infecția cu H. pylori și anumite boli sistemice. Lista efectelor potențiale ale H. pylori dincolo de stomac include o serie de simptome extra-gastrice, inclusiv: neurologice, dermatologice, hematologice, oftalmologice, cardiovasculare, metabolice, alergice și hepatobiliare.
Care este cel mai bun tratament pentru Helicobacter Pylori?
Cel mai bun tratament pentru H. pylori sunt antibioticele, împreună cu un medicament care protejează stomacul. Așa-numiții inhibitori ai pompei de protoni (IPP) sunt utilizați pentru a proteja stomacul. Obiectivul acestor medicamente este de a crea un mediu ostil asupra supraviețuirii și dezvoltării acestor bacterii.
Pentru tratamentul de primă linie sunt prescrise 3 medicamente (terapie triplă), care include administrarea acestora pe o perioadă de 10 zile, după cum urmează:
IPP (Lansoprazol – 30 mg, Pantoprazol – 40 mg, Esomeprazol, Omeprazol sau Rabeprazol – 20 mg): un comprimat dimineața și seara + amoxicilină: 50 mg/kg/zi cu 3 până la 4 capsule + claritromicină: 500 mg dimineața și seara.
Cum se tratează tulpina Helicobacter pylori rezistentă la claritromicină?
După cum este prezentat în tabelul de mai jos, medicația este următoarea:
Tulpină sensibilă la levofloxacina | Tulpină rezistentă la levofloxacina |
Terapie triplă timp de 10 zile | Cvadriterapie timp de 10 zile cu bismut |
|
|
|
|
|
Pentru a evalua eficacitatea tratamentului, este recomandat să urmați un control la 4 până la 6 săptămâni după întreruperea tratamentului cu antibiotice și la 15 zile de la oprirea IPP, printr-un test de respirație sau depistarea Ag în scaun, sau chiar a unei noi biopsii gastrice (prin histologie sau cultură).
Dacă testul este pozitiv, medicul poate decide să vă prescrie:
- IPP: o doză dimineața și seara (esomeprazol 20 mg, lansoprazol 30 mg, omeprazol 20 mg, pantoprazol 40 mg, rabeprazol 20 mg) în timpul mesei.
- Amoxicilină: 50 mg/kg/zi cu 3 sau 4 capsule pe zi: pe baza studiilor farmacologice ale acestui antibiotic.
Acest tratament de eradicare a bacteriei H. Pylori are o eficiență pentru aproximativ 90% dintre cazuri. Cu toate acestea, cei 5% dintre pacienții vindecați cu leziuni preneoplazice, trebuie monitorizați.
Ce remedii naturale există pentru Helicobacter Pylori?
Utilizarea acestor tratamente convenționale pot determina reacții adverse, cum ar fi dureri de stomac, greață, diaree și pierderea poftei de mâncare.
În plus, unele bacterii sunt rezistente la antibiotice, ceea ce complică tratamentul tradițional. Prin urmare, unii oameni ajung să caute opțiuni de tratament naturist pentru bacteria H. Pylori. Veste bună pentru aceștia este că ele există. H. Pylori poate fi tratată la fel de bine cu remediile naturiste de mai jos, pe care le puteți folosi atât pentru a reduce populațiile de bacterii, cât și pentru a pentru a le eradica definitiv.
Probiotice
Probioticele ajută la menținerea unui echilibru între bacteriile intestinale benefice și nocive. Potrivit unui studiu, administrarea de probiotice înainte sau după tratamentul standard cu H. pylori poate îmbunătăți ratele de eradicare a bacteriilor. Dezavantajul antibioticelor este că ele ucid și bacteriile benefice din stomac. Acesta este de fapt rolul consumului de probiotice, deoarece ele ajută la refacerea acelor bacterii care sunt benefice. De asemenea, ajută la reducerea riscului de creștere excesivă a drojdiei.
Cercetătorii au găsit dovezi care sugerează că bacteria Lactobacillus acidophilus oferă cele mai bune rezultate pentru tratarea Helicobacter Pylori. În acest scop, puteți cumpăra capsule cu acești lactobacili direct din farmacii.
Remedii naturale
Următoarele tratamente naturale contracarează bacteriile Helicobacter pylori și scad inflamația mucoasei stomacului (gastrită):
- Usturoiul este bogat în alicina, o substanță care are proprietăți antibacteriene.
- Extractul de rădăcina de lemn dulce este recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce simptomele asociate cu proliferarea Helicobacter Pylori dar și pentru puterea sa de a limita dezvoltarea acestuia.
- Ghimbirul are proprietăți antibacteriene și ține la distanță inflamația datorită ingredientului său numit gingerol.
- Potrivit oamenilor de știință, se spune că ginseng, în special, extractul roșu de ginseng coreean contracarează proliferarea Helicobacter pylori.
- Broccoli și, în mod special, germenii de broccoli conțin un antioxidant numit sulforafan, care ucide Helicobacter pylori.
- Ceaiul verde are proprietăți antibacteriene și poate reduce inflamația.
- Merișoarele combină pigmenții vegetali antociani, care pot să prevină aderența bacteriilor Helicobacter pylori.
- Uleiul de semințe de in conține acid linolenic, care odată ajuns în stomac, se leagă de membrana Helicobacter pylori și face bacteria inofensivă. Acesta distruge membrana bacteriei și în final moare.
- Iaurtul natural conține culturi de acid lactic, care sunt în general benefice pentru sănătatea intestinală. Preparatele microbiologice selectate din farmacie sunt mai potrivite pentru a bloca eficient calea agentului patogen H. pylori sau pentru a întări flora intestinală.
Remedii homeopate
Anumite remedii homeopate sunt utile pentru inflamația mucoasei gastrice. Printre cele mai eficiente dintre ele, se numără:
- Pelin: pentru inflamarea mucoasei gastrice, pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale.
- Emecarpus anacardium (Bhela / Arborele de caju oriental): pentru greață și eructație, gust amar, indigestie.
- Belladonna: pentru diaree, dureri de stomac și epigastric, dureri spasmodice.
- Nux vomica: pentru dispepsie, dureri de stomac după masă, balonare, greață, vărsături, flatulență spastică, colici, flatulență.
- Argent metallicum.
- Bismut subnitriticum.
- Bichromicum de potasiu.
- Acid muriaticum.
- Acidum nitricum.
- Acid sulfuric.
- Rumex.
- Ignatia.
Bune practici
Daca suferiți de gastrită sau de ulcer cauzat de Helicobacter pylori, este indicat să faceți tot posibilul pentru a nu vă acidifica prea tare stomacul, deoarece acestei bacterii îi plac întotdeauna mediile acide. De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu atace mucoasa gastrică. Eliminați orice consum de tutun, alcool, cafea, băuturi excesiv de fierbinți, alimente foarte grase sau picante, aspirine și medicamente antiinflamatoare precum AINS. Ușurați activitatea stomacului împărțind mesele și evitând să mâncați înainte de culcare.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.