Home Tehnologie Care este diferența dintre jpg și jpeg?
Tehnologie

Care este diferența dintre jpg și jpeg?

Urmareste-ne pe Google News

Există imagini și fotografii pe Internet pe care probabil le-ați văzut care au extensiile JPG și JPEG. Uneori, acest lucru poate fi confuz pentru multă lume, deoarece nu știu ce extensie ar trebui să folosească. Astăzi, vom explic care este diferența dintre JPG și JPEG și care ar trebui folosită cu precădere.

JPEG este acronimul organizației Joint Photographic Experts Group și este un nume dat fișierelor și imaginilor MAC.
JPEG (pronunțată “gei-peg”; IPA: /ˈdʒeɪpɛg/) este o metodă foarte des utilizată de compresie a imaginilor fotografice. Fișierele conținând imagini compresate grație acestei metode poartă în general extensia “.jpg”. Scopul formatului JPEG a fost de a reduce dimensiunea fișierelor ce conțin imagini grafice de tip fotografic, naturale și cu un număr mare de culori fără a afecta calitatea imaginii.

Apoi avem formatul JPG. JPG înseamnă exact același lucru, dar este utilizat în formă prescurtată cu aceste trei litere pentru a face referire la fișiere sau imagini de pe PC sau Windows. JPG existată doar pentru că a servit în versiunile anterioare ale Windows (sistemele de fișiere MS-DOS 8.3 și FAT-16), a fost necesară o extensie de trei litere pentru numele fișierelor. Deci, .jpeg a fost scurtat la .jpg.

Care este diferența dintre jpg și jpeg?

Fișierele JPEG și JPG sunt de fapt același lucru, iar diferența dintre cele două este dacă au fost generate pe MAC sau pe PC și numărul de caractere utilizate.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!