“Ochiului Rău” (Deochiul) este produs de o energie negativă puternică, care este transmisă victimei de către o altă persoană, care dorește să-i facă rău. Acest tip de energie este adesea produsul invidiei, geloziei și urii, provocând o mare neliniște la persoana care o primește. În tradiția evreiască și catolică există obiceiul de a lega un fir roșu în jurul încheieturilor mâinilor copiilor mici pentru a preveni deochiul sau ochiul rău.
Deochiul sau Ochiului Rău este susținut în principal pe ideea că suntem cu toții o energie, și că energia pozitivă poate provoca bunăstarea, iar energia negativă poate atrage după sine o serie de probleme.
Care sunt simptomele “Deochiului” sau a “Ochiului Rău”?
Bebelușii și copiii sunt adesea cei mai afectați de deochi sau de ochiul rău. Cei care lucrează cu acest tip de energie remarcă că cele mai frecvente simptome ale unui posibil ochi rău la copii sunt:
- Plâns necontrolat fără nicio cauză aparentă
- Pierderea poftei de mâncare
- Diaree
- Vărsături continue și dese
- Alergii ale pielii și erupții cutanate
- Vise ciudate
La persoanele adulte, ochiul rău sau deochiul are de obicei un efect psihologic mai puternic decât unul fizic. Nervozitatea, frica profundă și paranoia bruscă și fără legătură pot fi trei manifestări ale acestei afecțiuni, care pot fi însoțite de amețeli, greață și vărsături.
Cum prevenim/tratăm Deochiul (Ochiului Rău)?
Pentru a preveni/trata ochiul rău sau deochiul trebuie să lucrăm constant pentru a ne consolida starea de spirit și energia, împiedicând astfel să ne afecteze energiile negative ale altor persoane. Totuși, în caz de deochi, acesta se poate elimina cu ajutorul unui descântec. Descântecul de deochi este un procedeu benefic, ce poate avea un efect liniştitor asupra organismului. De asemenea, mângâierile, pe frunte sau la ceafă, ce însoţesc descântecul şi masajele în zona încheieturilor determină producerea de endorfine, hormoni ai plăcerii, ce pot regenera potenţialul nervos pierdut.
În mod similar, energia pozitivă și fericirea pot combate orice fel de ochi răi. Pentru a crește energia pozitivă putem practica zi de zi, rugăciuni specifice (spirituale), dar și meditații alternative, precum Reiki sau Yoga.
În general, ar fi de preferat să lucrăm pentru a avea o gândire pozitivă, pentru a beneficia de menținerea sănătății, astfel încât să putem îmbunătății mediul nostru de viață.