Zincul, acest mineral este esențial pentru buna funcționare a organismului, dacă suferiți de disfuncție erectilă există posibilitatea de a suferi de un deficit de zinc. Zincul este implicat în multe procese vitale, inclusiv în cea a penisului, despre care vom vorbi în materialul de mai jos.
Care sunt beneficiile zincului pentru penis?
Există alimente cu nutrienți importanți pentru a menține sănătatea sexuală, însă cel mai bun nutrient este, fără îndoială, zincul. De ce? Zincul se numără printre substanțele care contribuie la producția de testosteron, un hormon masculin fundamental în funcționarea sexuală masculină, deoarece stimulează producția de spermă, dezvoltarea normală a spermatozoizilor și a dorinței sexuale. De asemenea, favorizează producția de prolactină la bărbați, un alt hormon a cărui funcție cheia este dezvoltarea și funcționarea sistemului reproductiv masculin.
Este, de asemenea, important de menționat că permite crearea componentei principale a lichidului prostatic și există dovezi că aportul de zinc afectează performanța sexuală masculină.
Acum există dovezi că zincul alimentar poate afecta funcția sexuală masculină. De exemplu, un experiment cu șobolani care au primit o doză zilnică moderată de sulfat de zinc pe cale orală a arătat că durata înainte de ejaculare în timpul actului sexual a crescut. Mai mult, un studiu a constatat că un supliment alimentar constând din acid folic, zinc și o plantă de trandafir a îmbunătățit controlul ejaculării la persoanele cu ejaculare precoce.
Conținutul de zinc din corpul unui bărbat este de câteva grame, din care 60% în țesuturile osoase și musculare, 20% în piele. Cel mai înalt nivel al oligoelementului se află în eritrocite și leucocite, în glanda prostatică și în spermatozoizii bărbaților.
Acest element este prezent în corpul masculin într-o cantitate de 2 ori mai mare decât în cel feminin. Acesta este un element important, a cărui lipsă se reflectă direct în nivelul puterii sexuale.
Care este funcția structurală a zincului?
Zincul este un microelement, adică un mineral prezent în organism în cantități mici. La un individ adult există aproximativ 2,5 – 3 grame care sunt importante pentru miliarde de reacții chimice implicate în metabolismul proteinelor, lipidelor, carbohidraților și acizilor nucleici. De asemenea, este necesar pentru ca mai mulți hormoni să funcționeze, inclusiv hormonii tiroidieni, insulina, hormonii sexuali și hormonul de creștere. Prezența sa este importantă atât pentru stabilizarea membranelor și a altor componente celulare, cât și pentru structura și integritatea organelor. Este esențială pentru diviziunea celulară și pentru creșterea și dezvoltarea fătului în timpul sarcinii, copilăriei și adolescenței. De asemenea, este implicat în sinteza ADN-ului, expresia genelor, răspunsul imun, reglarea tensiunii arteriale, funcția cognitivă a creierului, menținerea funcției normale a ochilor, fertilitatea și reproducerea, îmbunătățirea puterii erecțiilor, vindecarea rănilor și repararea țesuturilor.
În ce alimente se găsește zincul?
Alimentele bogate în zinc sunt cele din mare, cum ar fi crustaceele și peștele. În plus, o cantitate considerabilă de element se găsește în semințe de dovleac, gălbenușuri, tărâțe, nuci, legume și brânză. Cu toate acestea, organismul este capabil să absoarbă doar o cantitate variabilă între aproximativ 20 și 30% din cantitățile prezente în alimente. Cea mai bună absorbție a zincului are totuși loc atunci când se consumă arahide, leguminoase și produse din soia. În plus, cel prezent în legume este într-o formă mai puțin disponibilă și mai greu de absorbit.
Cât zinc ar trebui să luați în fiecare zi?
În andrologie, este cunoscută importanța prezenței zincului pentru erecție, dorință și pentru buna funcționare a aparatului sexual masculin, așa că recomandăm utilizarea lui zilnică, deoarece este un oligoelement esențial pentru viață. Valoarea de referință europeană pentru necesarul zilnic de zinc este de 15 mg. La femei, necesarul crește în timpul alăptării, ajungând la 19 mg pe zi. Așadar, aceste cantități zilnice mici pot face diferența între o viață sexuală sănătoasă și o performanță sexuală slabă.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.