Osteocondroza și durerile de spate sunt acum foarte frecvente, în special în rândul persoanelor cu locuri de muncă sedentare. Unul dintre secretul medicinei recuperative, îl reprezintă folosirea uleiurilor esențiale în masaj. Într-adevăr, există uleiuri esențiale analgezice care sunt extrem de utile pentru țesutul muscular și articular. Desigur, dacă aveți dureri articulare, artrită sau reumatism, trebuie să consultați mai întâi un medic.
Cuprins
Relaxare pură – ce beneficii aduce un masaj?
Un masaj poate face mult mai mult decât să dezinflameze mușchii și să elibereze tensiunea. De asemenea, are un efect calmant asupra psihicului stresat și asigură cea bună stare de sănătate. Utilizarea țintită a masajelor pentru boli a fost folosită de mult timp în medicina chineză, printre altele. Iar unul dintre factorii care determină tipul de masaj este alegerea uleiului folosit.
De ce uleiul este considerat cea mai bună opțiune pentru masaj, și nu loțiunea, crema sau laptele de corp?
Uleiul esențial creează o suprafață uniformă, reduce frecarea și lăsă pielea moale și împrospătată. Acest produs hidratează și hrănește perfect și, de asemenea, conține ingrediente active care pot pătrunde chiar și în țesutul muscular și acționând în mod țintit asupra durerii. Un ulei de masaj bun ajuta la încălzirea rapidă a corpului si la accelerarea regenerării celulare. În plus, uleiurile au proprietăți unice de aromoterapie. Iar aceasta la rândul său poate calma durerea. Aromaterapia vă permite să relaxați mușchii în timpul unui masaj provocând un efect de încălzire sau un efect de răcire. Mirosul și nutrienții extrași din plante vă permit să beneficiați din plin de efectele masajului.
Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale de masaj care relaxează mușchii?
Se poate întâmplă ca în urma unui efort sau a unei tensiuni zilnice continue, mușchii să se contracte prea puternic și să creeze crampe foarte dureroase. Uleiurile esențiale relaxante folosite în masajele musculare sunt ideale în acest tip de situație. Iată o listă cu cele mai folosite dintre ele:
Ulei esențial de Wintergreen
Este cel mai cunoscut ulei care relaxează mușchii, deoarece este o aspirină naturală. Este un puternic antiinflamator și analgezic, dar este contraindicat în timpul sarcinii, alăptării și copiilor sub 6 ani. Perfect pentru tratarea tendinitei, epicondilitei și a altor patologii similare. Este de la sine înțeles că nici cei alergici la aspirină sau la antiinflamatoare nesteroidiene nu ar trebui să-l folosească.
Ulei esențial de migdale
Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai populare și iubite uleiuri de masaj. Este bogat în acizi grași esențiali și vitaminele A și E, ceea ce îl face un excelent hidratant pentru piele. Pe lângă proprietățile sale hrănitoare, uleiul de migdale dulci este și foarte liniștitor pentru mușchii obosiți și încordați conform specialiștilor. Pătrunde cu ușurință în piele, lăsând-o moale și suplă, facilitând în același timp alunecarea mâinilor pe piele. Când este utilizat în timpul unui masaj, ajută la relaxarea mușchilor, la ameliorarea tensiunii și la promovarea unei senzații de bunăstare profundă.
Ulei esențial de mentă
Folosit preventiv (înainte de o ședință de sport de exemplu) sau curativ, uleiul esențial de mentă poate calma mușchii și reduce oboseala acumulată. Dar dacă tensiunea musculară provoacă dureri inflamatorii, uleiul esențial de mentă este, de asemenea, un excelent ulei esențial de masaj. Pe lângă ameliorarea durerii, oferă un efect revigorant și antiinflamator. În plus, acest ulei esențial este recomandat în special pentru calmarea durerilor musculare. Prin urmare, nu ezitați să efectuați un masaj de relaxare pe zonele afectate. Lasați-l să pătrundă bine și să vă relaxeze mușchii.
Ulei esențial de tămâie
De asemenea, se dovedește că uleiul esențial de tămâie este excelent pentru relaxarea mușchilor încordați. Aplicat local sub formă de masaj, va oferi o ușurare profundă prin eliminarea rigidității. Studiile susțin chiar că are un efect analgezic natural pentru mușchi, care luptă împotriva inflamației și durerii. Câteva picături în uleiul dvs. de masaj și veți elibera rapid tensiunea din zona spatelui, gâtului, brațelor, picioarelor și chiar a pieptului.
Ulei esențial de lavandă
Uleiul de lavandă este un alt ulei de masaj popular, cunoscut pentru proprietățile sale calmante și relaxante. Uleiul esențial de lavandă are proprietăți calmante care pot ajuta la reducerea stresului, anxietății și tensiunii musculare. Este ideal atunci când suferiți de dureri sau rigiditate musculară, deoarece favorizează relaxarea și slăbirea mușchilor.
Ulei esențial de portocala amară
Acest ulei calmant facilitează relaxarea în timpul unui masaj. Proprietățile sale ajută la combaterea stresului și contribuie la un somn mai bun.
Aplicarea sa ajută la reglarea sistemului respirator, la relaxarea mușchilor și chiar la reducerea inflamației.
Pentru un confort muscular mai bun, se recomandă să combinați acest ulei cu uleiul esențial de rozmarin.
Uleiul esențial de cimbru
Antiseptic și antiinflamator, uleiul esențial de cimbru este o altă soluție pentru a vă calma tensiunea musculară. Ideal pentru un masaj revigorant, care vă va elibera rapid tensiunea musculară. Și spre deosebire de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, uleiul esențial de cimbru nu vă va provoca niciun efect advers!
Ulei esențial de mușețel
Uleiul de mușețel este un ulei blând, calmant, care este excelent pentru un masaj relaxant. Mirosul său delicat, floral, are un efect calmant asupra corpului și minții, ameliorează stresul și promovează pacea interioară. Răsfățați-vă cu un masaj cu ulei de mușețel și lăsați în urmă grijile vieții de zi cu zi.
Cum să folosiți uleiurile esențiale pentru a vă relaxa mușchii?
Pentru a folosi un ulei de masaj, pur și simplu turnați câteva picături în palma unei mâini, apoi frecați-o de cealaltă pentru a încălzi uleiul, maximizând efectele compușilor săi activi. Apoi, aplicați uleiul pe părțile corpului în cauză, printr-un masaj blând, pentru a-l face să pătrundă în piele. Rețineți că este necesar, de cele mai multe ori, să diluați uleiul esențial într-un ulei vegetal precum cocos, măsline, caise sau macadamia.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.