Home Diverse Care sunt diferențele dintre țesăturile Calico, Ranforce și Satin?
Diverse

Care sunt diferențele dintre țesăturile Calico, Ranforce și Satin?

Urmareste-ne pe Google News

Cumpărarea lenjeriei de pat poate fi o sarcină dificilă, deoarece există diverse tipuri de țesături ale căror prețuri diferă în funcție de calitate. Printre cele mai căutate țesături sunt Calico, Ranforce și Satin, deoarece materialele sunt mai plăcute și mai bune. Dar care sunt proprietățile acestor țesături și pe care o alegem atunci când dorim să cumpărăm o lenjerie în care să nu transpirăm, să nu înghețăm și în care să avem un somn dulce?
Deci, haideți să aflăm câteva lucruri importante despre țesăturile Calico, Ranforce și Satin!

Ce este țesătura Calico?

Calico este o țesătură care a apărut pentru prima dată în secolul al X-lea în Orașul indian Calicut din Keral. Este confecționată cel mai adesea din bumbac, utilizată în mod activ pentru coaserea seturilor practice de așternut ieftin. Caracteristica principală a materiei este intercalarea firelor în formă de cruce. Această tehnologie de fabricație oferă rezistență la uzură a materialelor și durabilitate. Suprafața calico-ului arată la fel și pe ambele părți: mată, netedă și uniformă, iar densitatea sa este de aproximativ 40-45 de fire pe centimetru pătrat.
Lenjeria groasă, conform mărturiilor gospodinelor, rezista la un număr infinit de spălări și este ieftin. Conform acestor indicatori, numai amestecul de bumbac cu poliester este comparabil cu calico gros.

Ce este țesătura Ranforce?

Denumirea Ranforce se găsește în principal la seturile de lenjerie de pat importate. Această nouă țesătură modernă este realizată din fibre naturale de bumbac, dense și puternice, care sunt rezistente la spălare și călcare, într-un mod similar cu Calico.

Producția Ranforce se distinge prin particularitatea materiei prime și prin complexitatea tehnologiei. Firele de înaltă calitate, cu adăugarea de bumbac egiptean cu fibre lungi, este utilizat ca bază pentru această țesătură. Densitatea țesături Ranforce este de aproximativ 60 de fire pe centimetru pătrat.

Principalul avantaj al lenjeriilor din Ranforce o reprezintă rezistența în timp (rezistă până la 300 de spălări) și menținerea culorii. În același timp, sunt moi și netede, potrivite pentru paturile copiilor, un bebeluși se va simți foarte confortabil în acest material. Lenjeriile Ranforce sunt antialergice și nu acumulează praf. Ranforce-ul este o țesătură „care respiră”, are capacitate de termoreglare, atunci când este frig sau cald în locuință. Lenjeria de pat este ușor de spălat și de călcat.

Ce este țesătura Satin?

Satinul este o țesătură de bumbac realizată din fire răsucite. Cu cât firul este mai subțire, cu atât firele de țesătură sunt mai apropiate unele de altele și există mai multe fire și o densitate mai mare. Prin urmare, densitatea satinului este de 90-130 fire pe centimetru pătrat. Astfel, satinul capătă strălucirea mată plăcută.

În plus, materialul este supus albirii obligatorii. Și după aceea, vopseaua este aplicată pe țesătură. Modelul din satin, datorită etanșării firelor, este clar, luminos, ale cărui contururi nu se răspândesc.

Care sunt diferențele dintre țesăturile Calico, Ranforce și Satin?

Lenjeriile din Satin au un fir mai subțire și răsucit, prin urmare, țesătura este mai subțire și mai densă decât Ranfors sau decât Calico. Dacă țesătura este densă și desenul sau modelul de pe ea va fi mult mai clar. Dar țesătura densă nu înseamnă neapărat rezistență.

Cu toate astea, firele în sine sunt mai răsucite. De aceea, lenjeria de pat din Satin este foarte durabilă decât Ranforce și Calico. De asemenea, este util să știți că, unii producători de Ranforce, adăugă un procent mic de poliester (80% – Bumbac 20% – Poliester). Acesta este de obicei indicat pe etichetă. În ceea ce privește aspectul legat de firele din care este confecționată țesătura Calico, acest material nu suferă o astfel de prelucrare precum firele pentru țesături din Satin sau Ranforce, prin urmare, o astfel de țesătură are o structură mai slabă.

În cele din urmă, dacă comparăm prețurile pentru lenjerie de pat dintre lenjeriile de pat cu țesătură Ranforce, Calico și cele din Satin, prețurile în cazul celui din urmă sunt mult mai mari.

După cum am putut vedea există, desigur, diferențe între țesături, dar acestea nu sunt atât de mari și de luat în seamă. Cu toate acestea, alegerea este numai a dvs., desigur!

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!