Consumați prea multă sare și doriți să contribuiți la evitarea acestui lucru? Reducerea aportului de sare este mai ușoară cu sarea condimentată sau aromată și o puteți face singur.

Sărurile condimentate și aromate, pe lângă faptul că dau aromă și gust, ale dau culoare bucatelor, le fac mai aspectuoase, mai atractive, așa că nu ezitați să preparați o sare cu condimente și ierburi aromate. Iată o rețete de casă pentru a face mâncăruri gustoase și sărate.

Ingrediente:

  • piper
  • cuișoare
  • busuioc
  • nucșoară
  • ghimbir
  • chimen
  • oregano

Mod de preparare:

Pentru a pregăti sare condimentată, trebuie doar să amestecăm 500 de grame de sare fină cu unele condimente precum: piper, cuișoare, chimen, busuioc, nucșoară, oregano și ghimbir.

Măcinăm toate condimentele foarte bine, astfel încât să poată curge prin găurile solniței de sare.

Ca orice sare, este important să o păstrăm într-un loc uscat, întunecos, depozitată într-un vas închis ermetic și nu pe raftul de lângă aragaz, așa cum suntem obișnuiți.

 

Comentarii pe Facebook