Home Diverse, Nou Care sunt peștii cu cel mai mic conţinut de mercur
DiverseNou

Care sunt peștii cu cel mai mic conţinut de mercur

peste cu mercur
Mercurul este un element chimic, frecvent întâlnit în mediul înconjurător, fie ca parte a acestuia, fie ca rezultat al procesului de poluare care se găsește în anumite specii de animale, cum ar fi peștii. Concentrațiile mari de mercur pot fi foarte dăunătoare pentru organismul uman, de aceea este esențial să știți care sunt peștii care conțin mai mult de mercur și care conțin cel mai puțin.

Iată care este peștele care are în compoziție cel mai puțin mercur!

Pește are cel mai mic conținut de mercur: merluciu

Merluciu este peștele cu cea mai scăzută concentrație de mercur. Conform mai multor studii, concentrația maximă este de 0,19 Hg de mercur. Fără îndoială, poate fi consumat fără să fim afectaţi de efectele intoxicării cu mercur.

Pește care conține mai puțin mercur: sardine

Este bine de reținut că peştii mari sunt cei mai periculoşi pentru că trăiesc mai mult şi acumulează pe parcursul timpului cantităţi mari din acest metal greu. Sardină este unul dintre specia de pești care are mai puțin mercur, și cu cât este mai mică cu atât conține mai puțin mercur.

Pește cu conținut scăzut de mercur: anșoa

De asemenea, anșoa proaspăt poate fi consumat fără nici un fel de risc pentru sănătate, deoarece este una dintre speciile marine cu un conținut scăzut de mercur.

Pește care conține mai puțin mercur: somon

Toţi peştii conţin mercur, dar pe de altă parte este important să știți care sunt peștii cu cel mai mare conținut de mercur pentru a preveni eventualele probleme și să alegeți un pește scăzut de mercur cum este somonul. Astfel că, peștele-spadă, rechinul, macroul regal, macroul spaniol, tonul sau bibanul de mare sunt speciile de pești care conțin cele mai mari cantități de metale grele.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!