Home Afaceri Care sunt țările care nu schimbă niciodată ora?
Afaceri

Care sunt țările care nu schimbă niciodată ora?

Urmareste-ne pe Google News

Schimbarea orei, de două ori pe an, adică trecerea de la ora de iarnă la ora de vară, și invers, cu scopul de a beneficia de cât mai multa lumina naturala în lunile de pe perioada verii, s-a întâmplat pentru prima dată în Anglia în 1908. Această idee i-a aparținut lui Benjamin Franklin. Cu toate acestea, nu toate țările lumii au acceptat să schimbe ora. În acest articol vom vedea care sunt țările care nu schimbă niciodată ora.

Până la începutul anului 2017, din 192 de țări ale lumii, mai mult de 100 au refuzat să schimbe ora. Aceste state care refuză să treacă de la ora de iarnă la ora de vară, și invers sunt situate pe toate continentele lumii – începând cu Africa și terminând cu Europa. Motivele pentru care refuză sunt diverse, de la motive religioase, până la refuzul banal.

Lista țărilor care nu schimbă niciodată este următoarea:

  • Africa – doar trei țări au decis să schimbe fusul orar, Namibia, Tunisia și Egipt. Din cele 54 de țări de pe continentul african, 51 de țări nu schimbă niciodată ora, cu atât mai mult  Somalia, Kenya, Guineea Ecuatorială, Gabon, Congo, Tanzania și multe altele.
  • America de Nord și de Sud – nu mai vor să treacă prin schimbarea orei, Venezuela, Ecuador, Panama, Guatemala, Nicaragua, Columbia dar și alte țări mai mici. În Statele Unite nu se trece niciodată la ora de vara și de iernă în Arizona și, de asemenea, în Insulele Hawaii. De asemenea, ora nu se schimbă în orașul canadian Ontario.
  • Asia, ora nu se schimbă în Japonia, Vietnam, Afganistan, India, Singapore, Filipine, China și  Coreea de Nord, unele republici ale CSI situate în Asia Centrală, de asemenea, se înscriu în această listă.
  • Europa, doar Belarus, Rusia și Islanda nu schimbă niciodată ora.
  • Australia, ceasurile se schimbă doar parțial – Queensland și Australia de Vest aderă la același fus orar, atât în ​​timpul iernii, cât și în timpul verii.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!