Home Cultural Cât este o Milă în Kilometri?
Cultural

Cât este o Milă în Kilometri?

MÍLĂ, este o unitate de lungime folosită în națiunile anglo-saxone, cum ar fi Statele Unite și Anglia. Pentru a știi cât înseamnă o Milă în Km, în acest articol vă explicăm pas cu pas echivalențele acestui sistem internațional de unități de măsură.

Mila a fost o unitate de măsură folosită în timpul Imperiului Roman și era utilizată pentru a defini distanțele care cuprindea o mie de pași. Odată cu punerea în aplicare a sistemului internațional de unități, utilizarea milei a fost înlocuită cu metrul de lumea occidentală, cu toate acestea în țările anglo-saxone este încă menținută.

Datorită faptului că milele sunt folosite pentru a defini distanțele, atunci când vizitați țările care utilizează acest sistem, ar trebui să utilizați această măsură în loc de metri sau kilometri, în special atunci când conduceți sau încercați să găsiți o adresă pentru a ajunge corect la destinație.

O milă este egală cu exact 1.609 kilometri sau 1609.3 metri în sistemul metric internațional. Prin urmare, dacă doriți să convertiți mile în kilometri, trebuie doar să utilizați o formulă foarte simplă: înmulțiți numărul de mile cu 1.609 și veți obține kilometri.

De exemplu:

15 mile x 1609 de metri = 24,135 de kilometri


Câte feluri de MILE există?

Mila este de trei tipuri, și anume:

Milă internațională: este ceea ce este cunoscută sub numele de „Milă” și este despre ceea ce am vorbit pe parcursul articolului. Este folosită în țările anglo-saxone și în engleză este cunoscută sub numele de „Statute Mile”.
Milă terestră: Este utilizată doar de sistemul public de supraveghere a terenurilor din SUA și este cunoscută sub numele de “Survey Mile”. Echivalența acestei mile este de 1609 metri sau 5280 de picioare terestre.
Milă marină: o milă terestră nu este egală cu o milă marină și, prin urmare, nici ea nu este echivalentă cu sistemul metric. Acest tip de măsurare a distanțelor marine a fost utilizată de mult timp și a fost adoptată de țările occidentale care, până în prezent, continuă să numere distanțele folosind sistemul de mile în loc de metric. O milă folosită pe mare este egală cu 1852 de metri.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!