Home Diverse Cum se realizează tehnica de stropire?
Diverse

Cum se realizează tehnica de stropire?

Ați auzit vreodată despre tehnica de stropire (tehnica splash)? Este o tehnică de pictură neobișnuită, distractivă și originală, care constă în crearea de texturi diferite pe aceeași suprafață de desen. Pictura cu efect de stropire poate fi și mai distractivă, deoarece nu există linii care să vă limiteze creativitatea! Prin urmare, în acest articol vă arătăm cum se realizează tehnica de stropire pe o foaie de desen, într-un mod simplu și rapid!

Secretele tehnicii de stropire (tehnica splash)

Tehnica de stropire permite obținerea a două texturi diferite, evidențierea efectului opac sau închis sau, dimpotrivă, atenuarea efectul luminos și intens. Secretul unei tehnici de stropire perfecte constă în consistența vopselei folosite, care ar trebui să fie medie, adică nici prea lichidă, nici prea groasă. Pentru a dilua vopselele, adăugați puțină apă la vopsea (aproximativ 1 linguriță) și amestecați.
Această tehnică se realizează întotdeauna cu o vopsea de bază, care poate fi nouă sau veche, iar în cel din urmă caz, trebuie să se afle într-o stare perfectă, astfel încât să puteți obține un desen frumos.

Printre instrumentele pe care le puteți alege să faceți tehnica splash sunt mai multe, începând cu periuțe de dinți, perii pentru pantofi, perii pentru unghii, și terminând cu pensule de păr dur.

Este important să protejați zonele pe care nu doriți să le pătați și să vă îmbrăcați cu haine care se pot murdări fără probleme. De exemplu, puteți alege: un tricou vechi, pantaloni de lucru, pantofi zdrențuiți sau un șorț. Când aveți la dispoziție toate instrumentele de colorat, puteți începe să realizați tehnica de stropire.

Cum se realizează tehnica de stropire?

– Începeți prin udarea pensulei în apă și îndepărtați excesul pe o hârtie absorbantă. Apoi, adăugați peria în vopsea.
– Este indicat să realizați un test de stropire pe o anumită suprafață și dacă rezultatele vă convin, puteți replica procesul pe foaia de lucru. Pentru a aplica corect splash-ul, trebuie să trageți cu degetul mare de vârful pensulei încărcate de vopsea.
– După acest proces, aplicați stropirea finală pe suprafața aleasă (fără reîncărcare).
– De asemenea, pentru a realiza tehnica de stropire, puteți adăuga vopseaua pe o bucată de carton și să o aruncați cu forță spre perete sau să trageți de perii pensulei în lateral cu o bucată de lemn sau cu o altă pensulă. Această tehnică este ideală pentru a obține un efect similar granitului asupra unor obiecte mai mici.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!