Home Nou Cât timp se păstrează sosul/piureul de mere?
Nou

Cât timp se păstrează sosul/piureul de mere?

Urmareste-ne pe Google News

Sosul de mere sau piureul de mere este delicios, în special când este adăugat în clătite, prăjituri și multe alte deserturi. Cu toate acestea, fiind un produs perisabil, atunci când îl folosim va trebui să analizăm cu atenție termenul său de valabilitate înscris pe etichetă sau pe ambalaj, astfel încât să nu fie expirat. Dar ce termen de valabilitate are sosul/piureul de mere? Cât timp se păstrează sosul/piureul de mere? Răspunsul la aceasta întrebare, îl vom afla mai jos.

Cât timp se păstrează sosul și piureul de mere?

Termenul de valabilitate al sosului și al piureului de mere diferă foarte mult. Totul depinde în mare măsură de procesul de fabricație și de condițiile de depozitare. Totuși, sosul și piureul de mere la borcan sau la cutie este conceput pentru a avea o durată de valabilitate lungă. În general, vine cu un termen de valabilitate de 12-18 luni.
Pe de altă parte, sosul și piureul de mere desfăcut trebuie consumat în 1-2 săptămâni și păstrat la frigider după deschiderea ambalajului. Dar chiar și după expirarea termenului de valabilitate, sosul de mere poate fi consumat în continuare dacă este depozitat corect.
Se face o distincție între sosul de mere, compotul de mere și pulpa de mere. Diferențele constau în consistență și zahăr adăugat. Spre deosebire de compot, sosul de mere și pulpa de mere se obține prin stoarcerea sucului din mere.

După cumpărarea sosului sau piureului de mere, pentru a-l păstra cât mai mult timp posibil, va trebui depozitat într-un loc răcoros și întunecat, ferit de surse de lumină și căldură. Cămara este cea mai bună alegere, dar și în dulapul de bucătărie este bine.

Cât timp se păstrează sosul/piureul de mere făcut în casă?

Piureul și sosul de mere de casă nu are o durată de valabilitate mare, și chiar și atunci când este depozitat în frigider. Deși microorganismele sunt distruse în momentul pasteurizării merelor, sosul și piureul de mere se strică relativ repede fără aditivi.

Prin urmare, sosul și piureul de mere de casă ar trebui păstrat în frigider timp de câteva zile. Situația se schimbă atunci când este depozitat în congelator. Sosul de mere de casă poate fi congelat fără probleme. Acest lucru îl menține proaspăt timp de cel puțin 1 an de zile și cu greu își pierde aroma. Pentru a face acest lucru, va trebui pus într-un recipient ermetic cu capac sau în pungi cu închidere ermetică și depozitat în congelator.

Cum să îți dai seama dacă sosul/piureul de mere e alterat?

Sosul de mere sau piureul de mere nu se strica încet, ci mai degrabă brusc. Un astfel de sos de mere își schimbă semnificativ culoarea și aroma. Dacă produsul a dezvoltat unmiros neplăcut, mucegai la suprafață sau alte decolorări, trebuie aruncat.

În general, un borcan nedeschis este puțin probabil să se altereze atunci când produsul expiră peste câteva luni. Aceasta presupune, desigur, să nu fie desigilat. În caz contrar, sosul de mere s-ar deteriora câteva săptămâni mai târziu.

Dacă a fost desigilat de mai bine de o săptămână și data sa limita de consum a fost depășită, trebuie aruncat.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!