Home Cultural Câți centimetri are un inch?
Cultural

Câți centimetri are un inch?

Urmareste-ne pe Google News

Inch-ul este egal cu lățimea degetului mare, dar totuși câți centimetri are un inch? Aflați cu cât este echivalent un inch în centimetri!

Ce este inch-ul?

În engleză inch, care se citește [int͡ʃi]) este o unitate de măsură anglo-saxonă (sau „imperială”) pentru lungime, care este bazată pe o parte a corpului uman. Deci, este o măsură antropometrică care este egală cu lățimea degetului mare.

Care deget mare a fost luat ca referință de măsurare?

Deoarece, lungimea a variat în funcție de această parte a corpului uman, a fost luată ca referință cea guveratorului fiecărei regiuni.

Înainte de a stabili metrul ca unitate de lungime, se utilizau măsurători ale corpului uman, cum ar fi pasul, piciorul, brațul, palma sau cotul. Acestea precum lățimea degetului, care a stat la baza inch-ului, au fost unități de măsură care variau, ceea ce afectau calculele.

Inch-ul a fost utilizat de un număr semnificativ de țări până în secolul al XIX-lea, când a fost stabilit Sistemul internațional de unități. Zonele de influență anglo-saxone au continuat să utilizeze aceste măsurători antropometrice și s-a stabilit o lungime fixă ​​pentru fiecare unitate.

Conversia din inch în centimetri

Deși, dimensiunea inch-ului a variat de-a lungul anilor, în prezent această unitate de lungime anglo-saxonă (inch-ul) a fost stabilită la exact 25,4 mm și este echivalentă cu 2,54 cm. Pentru a evita confuzia între națiunile care continuă să utilizeze centimetrul, sa stabilit că valoarea acestuia în milimetri va fi întotdeauna echivalentă cu 25,4.

Dacă doriți să transformați inch în centimetri, trebuie doar să îi înmulțiți la 2,54.

De exemplu: 18 inch x 2,54 = 45,72 centimetri / 24 inch x 2,54 = 60,90 centimetri

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!