Home Sănătate Cauze roșeață și mâncărimi pe scrot
Sănătate

Cauze roșeață și mâncărimi pe scrot

Mâncărimea intensă și roșeața pe scrot (sacul din piele care conține și protejează testiculele) poate avea diferite cauze. Ce-i drept, este o zonă foarte caldă, umedă, care atrage infecțiile fungice, infecțiile bacteriene și erupțiile cutanate. În acest articol puteți afla totul despre cauzele mâncărimilor pe scrot și cum puteți scăpa de această problemă deranjantă.


Cauze roșeață și mâncărime pe scrot (testicule)

De fapt, termenul de mâncărime la testicule este impropriu spus, deoarece testiculele se regăsesc în interiorul sacului scrotal și nu produc mâncărimi. În mod frecvent mâncărimile apar în această regiune din cauza unei erupții cutanate localizată la nivelul pielii sacului scrotal. Zona pubiană, arborele penisului și vârful penisului sunt mai puțin afectate.


Care sunt principalele simptomele?

Simptomele și semnele bolilor pe scrot includ:

  • Erupție cutanată roșie sau roz în zona înghinală
  • Mâncărime
  • Durere
  • Miros

Mâncărime pe scrot și inghinală

După cum am mai spus, există o serie de boli care pot provoca prurit (mâncărime) în regiunea pelvisului. Trebuie reținut faptul că există două cazuri tipice de mâncărime care nu necesită nici un fel de tratament. În mod frecvent, bărbații care tocmai și-au ras părul în zona intimă pot simți mâncărimi datorită creșterii firelor de păr. În cazul în care nu s-au spălat în zona intimă de ceva vreme, este probabil motivul pentru mâncărime. Lipsa igienei este una dintre principalele cauze ale mâncărimii în sacul scrotal. Cu toate acestea, există și alte lucruri care pot provoca mâncărime în sacul scrotal, cum ar fi alergia pe scrot și candidoza în sacul scrotal.

Alergie și roșeață la scrot

În multe cazuri alergia și mâncărimea pe scrot apare datorită folosirii lenjeriei intime inadecvate. Există persoane care atunci când folosesc lenjerie intimă se confruntă cu roșeață și mâncărime în zona inghinală, mâncărime pe testicule, astfel încât cea mai bună soluție de a scăpa de o alergie în scrot este să întrerupă folosirea acestei piese vestimentare.

În plus, pentru a reduce mâncărimea și roșeața pe scrot, este esențial să se evite utilizarea apei calde în regiunea inghinală și să usce bine regiunea afectată după baie.

Candidoza – sacul scrotal

O afecțiune cutanată care provoacă frecvent alergie și mâncărime pe scrot este Candidoza. Cu toate acestea, candidoza în sacul scrotal nu se transmite pe bază de contact sexul. De fapt, apare la persoanele obeze și poartă numele de intertrigo. Intertrigo-ul din sacul scrotal se datorează frecării și transpirației constante în zona intimă. Acestor factori li se adaugă igiena inadecvată care produc candidoză în sacul scrotal sau candidoza penisului.

Alte cauze ale mâncărimii scrotale

Pruritul sau mâncărimea pe scrot mai poate fi cauzată de pecingine (proliferarea unei ciuperci microscopice), o alergie la săpun, prezența paraziților, cum ar fi pediculoza pubiană (sau a păduchilor pubis), o afecțiune a pielii (eczeme, psoriazis, etc). În momentul în care se descoperă cauza mâncărimii, medicul va prescrie un tratament adecvat.


Remedii naturiste pentru mâncărime pe scrot la bărbați

Există mai multe tipuri de remedii în sacul scrotal care pot fi utile în tratarea pruritului. Iată care sunt acestea!

Extractul de propolis este unul dintre cele mai bune remedii pentru mâncărime la testicule și se găsește foarte ușor la orice farmacie naturistă. Aplicați câteva picături de două ori pe zi în regiunea pruritului, mâncărimea la nivelul pielii va dispărea în câteva zile.

Oțetul de mere este, de asemenea, eficient în tratarea ciupercilor, a alergiilor și a pecinginii de pe scrot, grație proprietăților sale puternice antiseptice și antifungice.

Aloe Vera ajută la eliminarea mâncărimii la bărbați, recuperează derma și reduce mâncărimile provocate de alergii.


*Atenție

În cazul în care mâncărimea nu dispare cu ajutorul remediilor naturiste puteți cumpăra fără rețetă de la farmacie un unguent numit „Ketoconazol + Dipropionat de betametazonă“ sau TIOCONAZOL (Tiabendazol).

Comentarii pe Facebook
3.4/5 - (9 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!