Home Tehnologie Ce este Google Ads?
Tehnologie

Ce este Google Ads?

Google Ads reprezinta unul dintre cele mai puternice canale de promovare pe care orice firma sau persoana fizici ce doreste sa isi promoveze activitatea, poate sa il foloseasca.

Pentru a intelege mult mai bine ce inseamna Google Ads pentru a afacere vom analiza urmatorul print screen:

Sa presupunem ca sunteti in cautarea unui service auto si decideti sa utilizati motorul de cautare Google. In urma unei cautari veti primi mai multe rezultate care vor arata similar cu print screen-ul meu.

Dupa cum puteti observa, zona delimitata cu rosu reprezinta zona de anunturi, imediat sub avem afisarea pe Google Maps si imediat sub, rezultatele organice.

Uitandu-ma la print screen as putea spune ca peste 80% din utilizatori vor da click pe unul dintre cele 4 anunturi.

Daca nu v-ati promova pe Google Ads si daca nu sunteti pe prima pagina in Google datorita optimizarilor SEO, cati utilizatori veti avea pe zi?

Raspunsul este in cele mai multe cazuri 0.

Ce este Google Ads?

Google Ads este o platforma prin intermediul carei puteti crea campanii prin care targetati cautarile utilizatorilor cat si interesele, pasiunile sau obiceiurile acestora.

Pentru a va putea crea prima campanie de Google Ads, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa accesati platforma. Accesand platforma veti putea crea un cont si ulterior sa realizati propriile campanii pentru a va atinge obiectivul.

Ce tip de campanii puteti realiza pe Google Ads?

Search Network – cele mai eficiente campanii pentru orice business.  Acest tip de campanii va ofera un control deosebit asupra campaniilor si puteti targeta extrem de precis.  Daca aveti ca obiectiv obtinerea de lead-uri sau vanzari, acesta este primul tip de campanie pe care trebuie sa il utilizati.

Display NetWork – daca doriti sa obtineti vizibilitate, awareness, sa consolidati un brand sau sa obtineti trafic pe site si implicit leaduri sau conversii, acest tip de campanie este ideal. Desi rezultatele in ceea ce priveste numarul de comenzi sau leaduri nu sunt extrem de bune, campaniile de display sunt ideale pentru cresterea brandului.

YouTube – Google va permite sa realizati propriile campanii targetand utilizatorii pe YouTube prin clipuri video cat si prin bannere.

Acestea 3 sunt cele mai performante si importante tipuri de campanii pe are le puteti realiza.

In afara de cele 3 puteti realiza alte tipuri de campanii precum campanii de cumparaturi cat si campanii universale pentru aplicatii.

De ce sa folosit Google Ads in strategia voastra de promovare?

  • Contribuie la cresterea vanzarilor inca din prima zi a pornirii campaniilor;
  • Aduce trafic pe site;
  • Creste vizibilitatea site-ului si a brand-ului dumneavoastra;
  • Obtineti mai multe lead-uri;
  • Posibilitati avansate de targetare;
  • Branding etc.

Daca va doriti mai multe detalii despre importanta si puterea campaniilor Google ads, ne puteti contacta!

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!