Home Nou Cum functioneaza manusile de box si ce fac ele de fapt?
Nou

Cum functioneaza manusile de box si ce fac ele de fapt?

Boxul spre deosebire de alte sporturi de contact are miscarile si tipurile de lovituri limitate doar la loviturile de pumn. Fiind o limitare aplicabila acestui sport, inseamna ca in timpul luptelor, cei doi oponenti isi impart lovituri cu o intensitate extraordinara.

Inainte de introducerea setului de reguli moderne, boxul era mult mai periculos. Boxul avea un impact puternic asupra articulatiilor si oaselor, iar inainte luptatorii puteau apela si la tactici murdare pentru a obtine un avantaj prin lovirea in ochi a adversarului cu degetul mare. Uneori astfel de lovituri aveau loc si in mod accidental, dar in mod evident schimbau soarta unui meci de box.

Manusile de box rezolva multe dintre problemele pe care boxul le avea. Manusile de box se potrivesc in jurul mainii, formand in mod natural o forma de pumn ce are un strat de protectie pe toata partea din spate a mainii, degetelor si a degetului mare.

Stratul de protectie al manusilor de box reduce intensitatea impactului resimtit atat la nivelul mainilor, cat si intensitatea loviturii pe care o adversarul o incaseaza, sporind siguranta acestui sport.

Manusile de box sunt o modalitate de protectie deoarece acestea reduc impactul loviturilor la cap.  Multi boxeri din „epoca de aur” a sportului sufera in prezent de boli mintale grave si de leziuni cerebrale permanente ca urmare a importantei scazute acordate protectiei din acea vreme.

Din fericire, in prezent suntem mult mai constienti de importanta protectiei, motiv pentru care o pereche de manusi de box trebuie sa indeplineasca niste standarde pentru competitii.

Recomandarea noastra este sa alegi intotdeauna sa te protejezi cat de bine poti atat in timpul antrenamentelor cat si in competitii.

Manusile de box sunt cele care iti protejeaza incheieturile, articulatiile, dar si mainile. Lipsa protectiei poate avea urmari grave asupra sanatatii tale in viitor.

Desi in timpul competitiilor sunt folosite manusi de box cu protectii mai mici, este important ca in timpul antrenamentelor sa folositi manusi bine captusite pentru a va maximiza protectia.

Alegeti sa luptati in conditii de maxima siguranta!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!