Atunci când vă conectați la orice rețea de pe un laptop este posibil uneori să apară unele probleme cu conexiunea, făcând conectarea la rețea imposibilă. Dacă după depanarea conexiunii vă apare un mesaj prin care vă anunță că serverul DNS nu răspunde, aveți posibilitatea să remediați problemele legate de DNS. În acest articol vă spunem care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați atunci dacă serverul DNS nu răspunde.
Pentru a rezolva eroarea de Internet care afișează mesajul “serverul DNS nu răspunde, nu poate fi accesat” (DNS Server is not responding), faceți clic pe sigla Windows care se află în colțul din stânga jos al ecranului sau apăsați ⊞ Win. În bara de căutare, scrieți “cmd” (command prompt – fără ghilimele) și apăsați Enter.
În Windows 10 tastați direct în caseta de căutare care se afla în bara de activități.
Se va deschide o fereastră neagră în DOS. Tastați “ipconfig/release” (fără ghilimele) în în dreptul poziţiei cursorului și apăsați tasta Enter.
Apoi, tastați “ipconfig/renew” (fără ghilimele) și apăsați din nou tasta Enter. În cazul în care această soluție nu funcționează, puteți încerca, de asemenea, să resetați DNS-ul intern al computerului utilizând comanda:
“ipconfig/ flushdns” (fără ghilimele). Această comandă elimină toate adresele DNS salvate. Data viitoare când încercați să deschideți un site Web, va fi creată o nouă adresă DNS.
Pentru editarea serverului DNS urmați următorii pași:
Click pe Start=Control Panel=Network Connections=Local Area Connection.
Faceți click pe conexiune și apoi pe Properties.
Cautați Internet Protocol (TCP/IP) dați click pe acesta si dați pe Properties.
La General.
O sa vedeți 2 căsute. Prima de sus și a doua de jos trebuiesc editate pentru a rezolva problema DNS-ului. În acest caz este necesar să introduceți o nouă adresă DNS.
Bifați a doua bulina si introduceți unul dintre DNS-ul de mai jos:
DNS Google
8.8.8.8
8.8.4.4
OpenDNS
208.67.222.222
208.67.220.220
DNS de la RDS
193.231.236.25
193.231.236.30
După ce ați terminat faceți click pe OK.
Reporniți computerul și routerul. După repornire, verificați conexiunea la rețea; dacă server-ul DNS a primit în mod automat setările implicite pentru a putea accesa Internetul. Atunci când totul funcționează corect nu ar trebui să aveți probleme cu conexiunea la Internet.
În cazul în care nu vă puteți conecta în continuare la Internet sau nu puteți accesa unele site-uri este timpul să luați legătura cu firma care vă oferă serviciul de acces la Internet pentru a-i aduce la cunoștință problemele legate de DNS cu care vă confruntați.