Home Nou Cum să scapi de coșuri cu apă și sare?
Nou

Cum să scapi de coșuri cu apă și sare?

Urmareste-ne pe Google News

Sarea, pe lângă faptul că este naturală, este potrivită pentru exfolierea feței și corpului în același timp, lucru foarte important pentru a pune capăt coșurilor care sunt un tip de acnee. Așa că indiferent dacă tenul tău este uscat, gras sau mixt, sarea te va ajuta să scapi de această problemă indiferent de tipul de piele pe care îl ai. De aceea, în continuare te vom învăța cum să o folosește în propria locuință pentru a scăpa de coșuri.

Beneficiile sării pentru piele

Deoarece conține o mare varietate de minerale vitale, inclusiv sodiu, calciu, fier, potasiu, magneziu, zinc, oligoelemente, iod și clor, sarea de mare este cu adevărat eficientă în combaterea acneei și a coșurilor, pe lângă faptul că poate exfolia în profunzime, deoarece prin această exfoliere elimină excesul de sebum care există atât în ​​pielea grasă, cât și în cele mai problematice zone ale tenului mixt, dar fără a o usca pe aceasta din urmă. În plus, soluțiile saline au o acțiune dezinfectantă datorită puterii osmotice a sării care modifică echilibrul osmotic al peretelui celular al bacteriilor și determină moartea acestora: în practică, atunci când microorganismele vin în contact cu o soluție concentrată pe bază de apă si sare, apa din interiorul celulelor peretelui lor celular tinde să se evacueze prin osmoză, în funcție de gradul de concentrație, determinând deshidratarea microorganismului.

De asemenea, prin exfolierea cu acesta, se produce un stimul care activează circulația sângelui, esențial pentru dispariția acneei. Acest lucru oxigenează pielea, face ca nutrienții să ajungă în mod corespunzător și, de asemenea, ajută la regenerarea acesteia. Această îmbunătățire a circulației sângelui face pielea întinsă și mai elastică, ceea ce contribuie și la dispariția celulelor moarte. Dar sarea ajută și la refacerea fermități și tonusului pielii, care este afectată de stres și poluare, deoarece iodul și calciul din ea ajută la restabilirea echilibrului epidermei, netezind pielea.

Cum să folosești sarea pentru a scăpa de coșuri?

Deși pot fi făcute acasă, cu sare grunjoasă și un ulei esențial, din ce în ce mai multe companii cosmetice au un astfel de exfoliant pentru acnee în gama lor, care oferă chiar mai multe beneficii pentru piele decât poate oferi sarea în sine, dar sarea este, fără îndoială, ingredientul principal. De aceea, nu există îndoială că sarea de mare poate fi folosită extern pentru contracararea acestei afecțiuni a pielii. Iar dacă ai doar câteva coșuri pe față sau puncte negre, sau acnee pe tot corpul, mai jos poți vedea ce poți face cu sarea pentru a-ți lua rămas bun odată pentru totdeauna de la aceste probleme.

Soluție salină 

Pentru a scăpa de acnee, doar amestecă 1 linguriță de sare de mare cu 1-2 linguri de apă călduță. Apoi tamponează ușor coșurile cu soluția salină și las-o să acționeze 10 minute. Dacă amestecul te jenează, ai mâncărime sau observi vreo reacție, îndepărtează-l imediat. Apoi, spăla din nou sarea de mare cu apă limpede. Poți utiliza și soluția salină sub formă de cataplasmă. După aplicare însă, nu uita să folosești o cremă hidratantă non-comedogenă.

Mască exfoliantă cu sare de mare

Acționează chiar și asupra coșurilor apărute în urma acneei! Începe prin a-ți spăla bine fața. Pune 1 linguriță de sare de mare în 1-2 linguri de apă călduță și las-o să se dizolve. Adăugă o lingură de gel de Aloe vera, ceai verde sau miere. Înmoaie o minge de vată în soluție și trece-o ușor peste coșuri. Evită zona ochilor și nu o ține mai mult de 10 minute exagera, amintindu-ți că sarea de mare îți poate usca în mod sever pielea. În acest moment, clătește-ți fața cu apă caldă și șterge-o ușor un prosop. La final, aplică o cremă hidratantă non-comedogenă. Repetă procedura cel puțin o lună pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Spray cu sare de mare

Poți, fie să cumperi un spray cu sare de la o farmacie, fie să îl faci singur. În cel din urmă caz, va trebui însă să respecți dozele. Vei avea nevoie să amesteci 10 lingurițe de sare de mare, cu 30 de lingurițe de apă caldă și 10 de aloe vera, miere sau ceai verde. Toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator și nu uita să păstrezi preparatul la frigider. Ca și în cazul măștii, nu exagera atunci când utilizezi spray-ul. Clătește bine cu apă caldă după maxim 10 minute. Totuși, nu trebuie să îl aplici în mod excesiv și de asemenea, nu ezita să aplici o cremă hidratantă facială după fiecare tratament.

Baie cu sare de mare

Dacă coșurile ți-au afectat întregul corp, băile cu sare îți vor fi de ajutor. Toarnă sare în apă în timp ce umpli cada, iar prin acest lucru vei ușura procesul de dizolvare. Întră în cadă și stai acolo maxim 15 minute. Ca și în cazul anterior, dacă vei petrece prea mult timp pe apă cu sare vei risca să îți usuci prea tare pielea și efectul final va fi opus. Dacă coșurile tale au apărut din cauza acneei, încearcă să folosești un burete înmuiat în apă sărată și așezându-l pe față timp de aproximativ 10 minute. Clătește sarea cu apă rece și după uscare aplică o cremă hidratantă non-comedogenă pe tot corpul.

Baie de aburi cu sare de mare

Dacă ai coșuri pe față, poți folosi sare de mare pentru a face o baie de aburi. Tot ce trebuie să faci este să încălzești apa distilată într-o cratiță și apoi să o torni într-un lighean împreună cu sarea. Puneți un prosop peste cap și așteaptă ca aburii sărați să inunde pielea câteva minute. În cele din urmă, clătește-ți fața cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă non-grasă.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!