Home Tehnologie Ce faci când sare siguranța de iluminat?
Tehnologie

Ce faci când sare siguranța de iluminat?

Siguranța termică, comutatorul magnetotermic sau comutatorul termomagnetic intră în funcțiune atunci când există o supraîncărcare în sistemul electric, întrerupând energia pentru a evita posibilele deteriorări sau accidente. Ce trebuie să facem atunci când sare siguranța de iluminat?

De ce sare siguranța termică?

Siguranța termică poate sări din mai multe motive, cum ar fi:

  • Scurtcircuit: în anumite sectoare ale instalației sau în oricare dintre dispozitivele conectate (o defecțiune la aparatele din casă);
  • Suprasarcină: ați conectat o sarcină termică mai mare decât dimensiunea acesteia;
  • Deteriorare: o deteriorare normală din cauza utilizării;
  • Datorită instalației electrice și termice de proastă calitate.

Atunci când cade siguranța termică, se oprește alimentarea cu energie electrică pentru a evita posibilele deteriorări, iar dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să aflăm cât mai curând posibil unde este problema care trebuie rezolvată.

Ce trebuie să facem atunci când cade siguranța termică?

Când sare siguranța, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să deconectăm toate dispozitivele conectate în acel moment, pentru a verifica dacă defecțiunea se află în oricare dintre ele sau în circuit.

Pentru a ne asigura că scurtul nu apare de fiecare dată când conectăm un anumit dispozitiv (în acest caz, vom ști unde este problema), trebuie să începem să reconectăm unul câte unul, verificând fiecare aparat care ar conduce la căderea siguranței. De asemenea, pentru a ne asigura că defecțiunea nu se află la oricare dintre dispozitive, trebuie să analizăm starea cablului, a conectorilor, a prizei etc., deoarece se poate întâmpla ca acestea să aibă pini topiți, deteriorați, firele despicate sau chiar o problemă în mecanismul intern.

În cazul în care constatăm o defecțiune a prizei, ar trebui să o înlocuim. De asemenea, este probabil să fim nevoiți să înlocuim complet cablul. Dacă ambele sunt în stare bună, dar atunci când dispozitivul este conectat, circuitul termic se întrerupe, cel mai bine este să apelam la serviciul tehnic, deoarece problema se găsește în motor.

Cum aflăm dacă siguranța termică nu este deteriorată?

Dacă, deși am deconectat toate dispozitivele, siguranța termică a sărit din nou și iluminatul s-a întrerupt, există posibilitatea ca siguranța termică să nu fie neapărat defectă, ci să existe o problemă pe circuitul electric, cum ar fi o problemă la un cablu intern sau la o legătură.

În cazul în care siguranța de iluminat s-a defectat datorită șocului sau supraîncălzirii, trebuie să o înlocuim cu una dintre cele mai bune (Siemens, General Electric, etc.).

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!