Persoanele care experimentează un episod de diaree, este esențial să adopte o dietă. Unele alimente pot ajuta la ameliorarea acestui simptom, în timp ce altele, dimpotrivă, pot agrava situația. Printre alimentele care pot ajuta la reducerea simptomelor diareei se regăsesc și fructele. Dar, să vedem ce fructe sunt recomandat în cazul în care suferim de diaree.
Cuprins
Ce fructe să consumi când suferi de diaree?
Atunci când diareea este ușoară și nu este însoțită de simptome precum dureri severe de stomac sau febră mare, nu necesită acțiune de diagnostic sau tratament specific. Atât la adulți, cât și la copii și bebeluși, este esențială înlocuirea pierderii de lichide și electroliți pentru a evita deshidratarea. Prin urmare, în acest caz, pot adopta o dietă bazată de alimente care pot hidrata și calma afecțiunile, cum ar fi anumite fructe capabile să maximizeze toate efectele cât mai repede posibil. Mai jos vă prezentăm 5 fructe recomandate pentru tratarea diareii.
Mere
Unul dintre cele mai potrivite fructe pentru tratarea diareei este mărul, deoarece are numeroase proprietăți astringente la nivel intestinal. Una dintre componentele principale ale merelor este pectina, un compus folosit de mult timp ca astringent intestinal, și de aceea este și un fruct care poate provoca constipație. Cel mai bun mod de a-l mânca, este ras și fără coajă (pentru a evita fibrele) și desigur, copt sau gătit.
Banane
Bananele sunt un agent ușor constipant, bogate in potasiu, un mineral prețios în organism și vitamine, în special vitamina C, care ajută sistemul imunitar să sintetizeze molecule bioactive cu acțiune antiinflamatoare. De asemenea, sunt capabili să formeze o barieră protectoare de împiedicare a distrugerii pereților, care calmează inflamația. Datorită acestor proprietăți, bananele sunt un aliat excelent împotriva diareei și, în acest caz, va fi bine să le consumați nu prea coapte.
Pere
Para are anumite calități astringente și, prin urmare, poate fi considerată un fruct potrivit pentru diaree. Totuși, consumul de pere tinde să favorizeze tranzitul intestinal – mai ales dacă sunt coapte – astfel încât, ar trebui să verificați gradul lor de maturitate și să stabiliți cantitatea corespunzătoare consumată.
Lămâi
Deși unele surse nu recomandă citricele din cauză că agravează diareea, cu toate acestea, lămâia sub formă de limonadă este cu siguranță un ajutor imens în acest sens, deoarece are proprietăți dezinfectate și astringente, oferă hidratare, vitamine și minerale pe care cu siguranță diareea le-a epuizat. Deci, pentru a scăpa în mod natural de diaree cu limonadă, într-un litru de apă stoarceți una sau două fructe pentru a-o sorbi atât la micul dejun, cât și în timpul zilei.
Gutui
Gutuia este foarte potrivită pentru oprirea diareei, datorită conținutului său de fibre și tanin. Taninurile sunt într-adevăr capabile să încetinească tranzitul intestinal, în timp ce pectinele (fibrele vegetale) acționează prin retenția apei.
În plus, are acțiuni antiseptice și protectoare ale intestinelor care îl fac medicamentul ideal în tratamentul diareei. Cel mai bun recomandat mod de a-o consuma în caz de diaree, este sub formă de jeleu, gem sau compot.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.