Home Nou Ce înseamnă săpun neutru și ce utilizări are?
Nou

Ce înseamnă săpun neutru și ce utilizări are?

Săpunul neutru este unul dintre cele mai eficiente produse de îngrijire a pielii pe care le putem găsi. Pe lângă faptul că este cel mai potrivit pentru curățare, are și alte utilizări pe care ar trebui să le cunoașteți. Vă povestim totul despre acest aliat al lumii dermatologice și cosmetice, inclusiv ce este săpunul neutru, dar și ce utilizări are.

Ce înseamnă săpun neutru?

Înainte de a vorbi despre săpunul neutru, este important să știți puțin despre ce înseamnă să aveți un pH neutru. pH-ul este o scară care definește dacă un mediu este acid sau bazic (spunem și alcalin). Această scară variază de la 0 la 14, iar pH-ul apei pure, care este egal cu 7, a fost ales ca referință pentru un mediu neutru, deci nici acid, nici alcalin. Sub 7 ne situăm într-un mediu acid, mai sus într-un mediu alcalin. Fiind cele mai mari valori și aproape de 14. Cunoscute ca alcaline și cele mai mici și apropiate de 0 sunt cunoscute sub numele de acide.

Un săpun neutru este unul care are un pH foarte similar cu cel al pielii umane (aproximativ 5,5) și nu conține substanțe chimice, parfumuri sau coloranți, prin urmare are un nivel scăzut de aciditate, adică menține un nivel echilibrat de alcalinitate pentru piele și, astfel, o protejează împotriva agenților externi. Este fabricat în general din grăsimi animale sau uleiuri vegetale. Este foarte recomandat pentru pielea grasă, alergiile cutanate și chiar și pentru persoanele cu piele foarte sensibilă. Este de obicei de culoare albă sau bej. Dacă are o nuanță diferită, este posibil să fi fost adăugată o componentă diferită, fie manuală, fie industrială.

Săpunurile din această clasă, datorită acizilor grași a proprietăți hidratante și, de asemenea, a proprietăți higroscopice, absorb umezeala din mediu și o transferă pe piele.

La ce ajută săpunul neutru și ce utilizări are?

Acest produs este potrivit pentru față: utilizarea pe pielea feței este ideală datorită pH-ului său ușor alcalin, de asemenea, deoarece conține glicerină, ajută la înmuierea pielii uscate. Utilizarea sa înainte de machiaj sau după oferă o curățare proaspătă, iar atunci când este demachiată fața înainte de a merge la culcare, îndepărtează tot felul de impurități, lăsând un ten tânăr și sănătos.

Acest săpun este utilizat de persoanele care suferă de probleme de acnee, deoarece ajută la absorbția grăsimilor acumulate de piele, prevenind în mod favorabil apariția punctelor negre sau a oricărui alt tip de coșuri.

Cu toate acestea, se recomandă ca, pe lângă utilizarea săpunului, să aveți grijă de dieta dvs. și, dacă tipul de acnee este foarte sever, vizitați un specialist, deoarece multe dintre aceste probleme pot fi cauzate de unele modificări hormonale și este necesară o evaluare promptă.

O altă întrebuințare pe care cu siguranță nu ați cunoscut-o este utilizarea săpunului neutru pe păr, da, pare ciudat, dar utilizarea săpunului neutru pe scalp este o practică atât de obișnuită la persoanele care nu pot tolera produse care conțin multă aciditate.

Acest tip de produs este recomandat în cazurile de mătreață, seboree și secreție necontrolabilă de grăsime în păr, deoarece alimentează pH-ul.

Lasă părul mătăsos, datorită cremei hidratante, deoarece nu conține substanțe chimice dăunătoare. Folosirea lui frecvent nu agresează părul și nici nu accelerează căderea, dimpotrivă, ajută la restabilirea strălucirii. Servește pentru menținerea culorii îndelungate a părului care are colorații.

Servește pentru curățarea întregului corp, este cea mai bună opțiune pentru îngrijirea și menținerea sănătății, moliciunii, curățeniei, purității pielii întregului corp. Vă oferă hidratare și puteți avea încredere că nu veți suferi de alergii neplăcute. Cu toate acestea, există și alte utilizări rare, printre care enumerăm:

  • Eliminarea mirosului de mucegai din dulapuri. O bucată din acest săpun din dulap ajută la eliminarea mirosurilor rele.
  • Curățarea rănilor. Este ideal pentru curățarea rănilor înainte de a le vindeca.
  • Ungerea ferestrelor și ușilor. Elimină scârțâiturile enervante ale balamalelor deteriorate.
  • Curățarea ustensilelor. Un săpun de acest tip, împreună cu puțin oțet, ajută la curățarea grăsimii ustensilelor de bucătărie.
  • Întreținerea încuietorilor. Aplicat pe încuietori, acest săpun le menține unse și în stare bună.

În concluzie, acestea sunt motivele pentru care putem spune că este săpunul perfect pentru utilizarea zilnică și pentru a face săpunuri de acasă, deoarece pielea va putea absorbi toate beneficiile pe care le oferă.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!