Home Diverse, Frumusete Ce să faci atunci când ți se cojește tatuajul
DiverseFrumusete

Ce să faci atunci când ți se cojește tatuajul

Urmareste-ne pe Google News

În momentul în care îți faci un nou tatuaj și începe să apară o coajă, încep să apară îngrijorările, orice ai face, îți va crea o temere. Prin urmare, este timpul să vorbim despre momentul în care tatuajul se exfoliază și dacă este normal sa ți să formeze o pojghiță subțire ca de coajă sau nu.

 

Este normal să se cojească tatuajul?


Cojirea tatuajului reprezintă procesul normal de vindecare cutanată. Pielea ta trece prin procesul de reînnoire a celulelor pe timp de noapte și, prin urmare, își schimbă textura. Acest proces natural se aseamănă cu cel în care datorită expuneri excesive la soare corpul îndepărtează pielea moartă și stimulează reînnoirea celulelor. Acest proces poate dura până la două săptămâni și va face ca tatuajul să arate perfect în final.

Ce ar trebui să fac atunci când mi se se decojește tatuajul?


În cazul în care tatuajul ți se cojește, ar trebui să ai grijă de pielea ta pînă în momentul când se vindecă complet rana și, pentru a face asta, trebuie să speli și să dezinfectezi frecvent tatuajul pentru a evita infecțiile și să ai grijă să nu zgârii pielea din acel loc. De asemenea, trebuie să eviți zgârierea pielii în zona tatuajului pentru a nu-l compromite sau deteriora definitiv.

Zgîrieturile care apar la nivelul pielii pot întrerupe vindecarea care poate afecta la rîndul său calitatea tatuajului. Trebuie să speli zona cât mai ușor, cu săpun, fără să freci prea mult. Ar fi de preferat, să mergi în aer liber sau să îl atingi ușor cu un prosop pentru a se usca cât mai bine. Repetă această procedură de cel puțin trei ori pe zi.

În plus, artistul tatuator ar trebui să îți recomande unguente pentru a proteja, hidrata și ameliora senzația de mâncărime din zona tatuajului.

Sfaturi îngrijire tatuaj nou


Pentru a îngriji cât mai bine tatuajul nou trebuie să eviți anumite alimente care pot stimula mâncărimea și pot genera apariția rănilor și infecțiilor în zona tatuajului. De asemenea, trebuie să eviți băile în piscină, asta din cauza clorului, care poate provoca deteriorarea tatuajului atunci când ia contact cu soarele și cu crema de protecție solară.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!