Home Nou Ce să faci ca lumânările să reziste mai mult?
Nou

Ce să faci ca lumânările să reziste mai mult?

Indiferent dacă sunt mari sau mici: lumânările pot face minuni în locuința noastră. Căldura flăcării lor este atât de evocatoare și sugestivă, încât dă, de asemenea, un sentiment incredibil de primire, intimitate și seninătate, mai ales toamna și iarna, când afară este frig și incomod, în care zilele sunt mai scurte. Dar din păcate, lumânările ard foarte repede și apoi trebuie înlocuite. Din fericire, există câteva trucuri simple care pot face ca lumânările dvs. să dureze de două ori mai mult.

Sfaturi și idei pentru a face lumânările să reziste mai mult

Pentru a prelungi durata de viață a lumânărilor dvs., pur și simplu țineți-le în congelator aproximativ 20 de minute, înainte de a le folosi. Ceara, întărită de temperatura scăzută, se topește și curge mai încet.

O modalitate ușoară de a prelungi durata de viață a lumânării, este să adăugați un praf de sare în jurul flăcării, când lumânarea este aprinsă. Efectul pozitiv: sarea îi încetinește viteza de ardere. Acest truc este ideal în cazul lumânărilor mari și a lumânărilor care le introduceți de obicei în interiorul lămpilor și felinarelor.

Pentru a evita ca o lumânare să picure prea multă ceară, cel mai bine este să o înmuiați într-o soluție din apă rece sărată, și apoi lăsați-o să se usuce la aer. Astfel, veți face ca ceara lumânării mai rezistentă la căldură. Prin urmare, nu se va mai consuma la fel de ușor.

De asemenea, un alt sfat; pentru ca lumânarea parfumată sau cea obișnuită să poată arde uniform și să nu se formeze tuneluri sau să ardă doar pe o parte, trebuie să o poziționați astfel încât să nu fie expusă la curenți sau la o temperatură prea ridicată în cameră (peste 25 de grade), precum și să nu stabiliți flacăra lumânării într-o poziție înclinată.

În final, oja poate fi și un aliat perfect pentru face lumânările dvs. să reziste mai mult. Pentru asta, trebuie să ungeți întreaga suprafață a lumânării cu un strat de ojă, lăsați-o să se usuce și apoi puteți aprinde fitilul cu atenție. Această procedură conferă cerii lumânării dvs. o mai mare rezistență la căldură, făcând-o astfel să dureze mai mult până când lumânarea se topește complet.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!