Până la 30% dintre bolile urechii se datorează otitei medii. Cel mai adesea, copiii sub 5 ani suferă de această afecțiune din cauza caracteristicilor anatomice ale structurii urechii (trompa lui Eustachio). Durerea în otită medie poate radia către dinți, tâmplă, în partea frontală a capului și în partea din spate a capului. Otita medie este împărțită în mai multe subtipuri în funcție de gradul de dezvoltare a procesului inflamator. Pacientul are o senzație de congestie a urechii, tinitus, pierderea auzului. În formele severe, există o creștere semnificativă a temperaturii corpului, dureri severe de ureche, dureri de cap, slăbiciune generală, secreții în ureche (seroase, supurante, purulente). Datorită acestor simptome, majoritatea oamenilor au obiceiul foarte negativ de a avea comportamente riscante asupra aparatului lor auditiv. În tot acest timp, trebuie să urmeze câteva sfaturi, care îi vor ajuta să nu agraveze infecția urechii și să se asigure că medicamentele pe care le utilizează nu le agravează starea generală de sănătate.
Ce să nu faci dacă ai otită medie?
Daca suspectați o otită medie, trebuie neapărat să mergeți la un consul medical (de preferat un medic ORL) cât mai curând posibil, deoarece otita medie lăsată netratată se poate transforma în labirintită (infecție a urechii interne) și poate provoca leziuni grave, precum perforarea timpanului cu pierderea auzului.
De fapt, doar specialistul va putea identifica cauzele „durerii de urechi” și va stabili, de exemplu, necesitatea terapiei cu antibiotice.
În timp ce așteptați să fiți primit de medic, ar trebuie să țineți cont de câteva indicații cu privire la ce nu ar trebui să faceți dacă aveți otită. De fapt, efectuarea unor proceduri nesigure sau utilizarea medicamentelor fără recomandările unui specialist medical poate duce la o agravare a infecției.
În primul rând, este necesar să evitați utilizarea tamponului de bumbac. Uneori, otita medie poate provoca o senzație de ureche înfundată pe care unii pacienți o pot confunda cu un dop de ceară. Utilizarea tampoanelor de vată este întotdeauna periculoasă, deoarece fac ca infecția urechii să fie cât mai dureroasă și să se vindece mai greu.
În caz de otită cu scurgere, nu folosiți picături cu antibiotice. În primul rând, în acest caz sunt inutile și, în al doilea rând, duc la apariția rezistenței la antibiotice. În schimbul picăturilor locale, este întotdeauna de preferat să luați analgezice pe cale orală.
Tradiția populară spune că pentru a calma durerea, este posibil să se folosească ulei fierbinte de camfor sau alcool de camfor în ureche. Această practică este complet inutilă și potențial foarte periculoasă, deoarece este posibil să ardeți pereții canalului urechii și să iritați timpanul, ceea ce va crește durerea din ureche.
Dacă durerea este severă, nu vă așezați cu urechea pe sticla cu apă fierbinte și nu aplicați o compresă caldă. Acest lucru este periculos dacă în ureche a apărut deja o inflamație purulentă. Compresiile pot ajuta doar în stadiile 1 și 2 ale bolii.
Este important să nu introduceți niciodată corpuri străine în ureche (frunze de geranium, fitosupozitoare). Acest lucru va face diagnosticul mai dificil și poate duce la o agravare a afecțiunii (de exemplu, frunzele care nu au fost îndepărtate încep să putrezească și devin o sursă de infecție).
Este esențial să evitați intrarea apei în ureche, de exemplu în timpul dușului. Apa poate provoca agravarea severă a simptomelor.
Și în ultimul rând, este necesar să evitați alcoolul, activitatea fizică și practicarea sportului. De asemenea, ar fi indicat și să evitați să vă expuneți urechea la fumul de țigară. Fiți conștienți de faptul că fumatul activ și pasiv poate agrava sau favoriza apariția tuturor infecțiilor ORL: infecții ale urechii, angină etc.
Cât durează otita medie?
Nu este ușor de stabilit cât durează o infecție cu otită medie, cât durează etapele sale complete și când puteți scăpa de durerile constante de ureche.
Cu toate acestea, în general otita medii cauzată de bacterii și viruși și responsabilă de dureri severe de ureche, poate dura 10 zile, sau poate varia de la 10 la 30 de zile în forma sa acută. Dacă otita medie devine cronică, durata de tratament poate depăși chiar și o lună.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.