Home Nou Cum să îți cureți și îngrijești proteza dentară cu remedii naturale?
Nou

Cum să îți cureți și îngrijești proteza dentară cu remedii naturale?

Urmareste-ne pe Google News

Durata unei proteze dentare, precum și sănătatea cavității bucale, depind de îngrijirea regulată și de respectarea curățeniei. Îngrijirea deficitară duce la apariția plăcii bacteriene și pigmentare, însoțită de respirație urât mirositoare. Puteți opta pentru o soluție mai clasică, adică tableta efervescentă pentru curățarea protezelor dentare scufundate în apă, sau pentru cremele care se toarnă peste proteză și se masează cu periuța de dinți. În schimb, dacă alegeți să vă curățați și îngriji proteza dentară cu produse ieftine de uz casnic, este important să nu le folosiți cele care o pot deteriora. De aceea, în acest articol vă invităm să descoperiți toate remedii naturale care sunt utile în acest sens.

Cum să vă curățați protezele cu remedii naturale?

Remediile la domiciliu pentru îngrijirea și albirea protezelor dentare implică utilizarea produselor de uz casnic obișnuite. Ele vă pot fi utile atunci când nu aveți produsul pe care îl utilizați de obicei. Un remediu la domiciliu este, de asemenea, o alternativă ieftină la produsele costisitoare de albire a protezelor dentare. Următoarele remedii de casă sunt ușor de făcut cu produse pe care probabil le aveți la îndemână:

1. Săpun neutru

Pentru curățarea și îngrijirea zilnică a protezei, vă recomandăm să folosiți o pastă de dinți foarte delicată sau, și mai bine, un săpun neutru. Cea mai bună eficacitate o are săpunul de Marsilia sau detergentul de vase obișnuit.
Pentru a face acest lucru, periați-vă proteza cu o periuță de dinți obișnuită, apă și săpun de Marsilia, apoi clătiți-o bine pentru a îndepărta toate resturile alimentare.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu lăsa proteza curată și îndepărtează mirosurile neplăcute care din păcate se formează. Foarte economic, îl puteți achiziționa din orice supermarket, farmacie sau magazin naturist.

Pentru o curățare în profunzime, umpleți un pahar cu apă călduță, adăugați 1 linguriță de bicarbonat pentru a se va dizolva. Înmuiați-vă aparatul dentar în această soluție timp de cel puțin ½ oră până peste noapte. Apoi, folosiți o periuță de dinți umedă foarte moale, cu puțin bicarbonat de sodiu pe ea pentru a vă peria aparatul dentar. La final, clătiți bine cu apă. Repetați curățarea cu bicarbonat de sodiu de 3 ori pe săptămână.

3. Oțet alb

Curățarea și îngrijirea protezelor dentare cu oțet alb este o opțiune excelentă, deoarece este un dezinfectant natural care va distruge orice bacterie. Un remediu simplu presupune să amestecați în părți egale oțet și apă, să lăsați protezele să se înmoaie timp de 20-30 de minute și, la final, să le clătiți cu apă, trecând cu ața dentară prin spațiile dintre dinții acestora.

4. Suc de lămâie

Sucul de lămâie este acid în mod natural și conține acid citric, care este un agent de albire important. Deși nu este bun pentru dinții naturali, acesta este destul de eficient în îndepărtarea nicotinei și a altor pete de cafea și alimente care provoacă înnegrirea protezelor.

Pentru a face acest lucru, folosiți întotdeauna o perie pentru proteză sau o periuță de dinți destul de moale la atingere, și stropiți-o cu suc de lămâie pentru a peria ușor proteza dentară. În cele din urmă, clătiți-vă dinții cu apă proaspătă până la eliminarea tuturor resturilor de lămâie, deoarece fiind un acid atât de puternic ar putea deteriora suprafața protezei.

5. Apă oxigenată

Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen este cunoscut pentru efectele sale de albire și este un ingredient de bază în produsele de albire a dinților. Poate îndepărta eficient petele care se acumulează pe suprafața protezei.

Una dintre cele mai ușoare moduri de a vă albi proteza dentară, este să turnați peroxid de hidrogen într-un pahar cu apă și o lăsați să stea acolo timp de 20-30 de minute, iar apoi să vă periați ușor dinții cu o periuță clasică. La final, clătiți bine proteza pentru a îndepărta produsul.

Sfaturi

Dacă alegeți să vă curățați și să vă îngrijiți proteza dentară cu produse de uz casnic (cum ar fi sarea), este important să nu folosiți cele care o pot deteriora. Evitați să vă frecați proteza dentară cu produse de curățare granulate (cum ar fi unele paste de dinți).

De asemenea, vă recomandăm să nu folosiți niciodată apă clocotită în timpul efectuării diferitelor manevre de curățare, pentru a nu risca deteriorarea protezei dentare, aceasta fiind realizată dintr-un material care nu este rezistent la temperaturi ridicate.

Și rețineți, curățarea protezelor dentare de tartru, atunci când acesta din urmă s-a calcificat, este o operație care necesită intervenția unui specialist. La fel ca dinții naturali, tartrul, spre deosebire de placa, este aproape imposibil de scăpat de unul singur fără a risca deteriorarea. Prin urmare, chiar dacă purtați proteze detașabile, este recomandat să mergeți periodic la medicul dentist.

Dacă țineți cont de aceste sfaturi, proteza dvs. va rămâne întotdeauna la fel de albă și puternică ca în prima zi!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!