Home Frumusete, Nou Ce sunt acizii de fructe (sau AHA) și cum să-i folosiți pentru a vă prepara propriile măști de față?
FrumuseteNou

Ce sunt acizii de fructe (sau AHA) și cum să-i folosiți pentru a vă prepara propriile măști de față?

Urmareste-ne pe Google News

Fructele sunt buni aliați ai sănătății, deoarece sunt bogate în nutrienți, vitamine și apă. În plus, delicioasele fructe pot fi și aliați ai pielii, datorită așa numiților acizi de fructe (sau AHA) pe care îi conțin. De aceea, în cele ce urmează vă împărtășim ce sunt acizii de fructe, la ce ajută, precum și cum îi puteți folosi pentru a prepara 2 rețete rapide și ușoare de casă, astfel încât să puteți beneficia din plin de virtuțile terapeutice ale acestor substanțe.

Ce sunt acizii de fructe?

Acizii de fructe (sau AHA sau Alfa Hidroxi Acizi) sunt acizi slabi prezenți în mod natural în fructe și diferite plante. Ei au fost recunoscuți oficial de oamenii de știință la sfârșitul anilor 90 ai secolului trecut. Și se disting de alți acizi prin următoarele virtuți: proprietatea de a înmuia și uniformiza textura pielii, tratarea pielii cu blândețe și puterea de a se dizolva în apă. În plus, s-au dovedit a fi cei mai buni agenți în combaterea pigmentării, acneei și a ridurilor. Aceste beneficii sunt oferite în primul rând de bine cunoscutul acid citric care se găsește în citrice (lămâi, portocale, grapefruit etc.). De asemenea, în această categorie găsim și acidul tartric (din struguri), acidul malic (măr sau pere), acidul glicolic (care provine din trestie de zahăr), sau chiar acidul lactic (care se obține prin fermentarea zahărului din trestie sau sfeclă).

La ce ajută acizii de fructe?

Misiunea acizilor din fructele enumerate mai sus, este de a distruge legăturile dintre celulele moarte, ceea ce ajută la diviziune celulară, regenerarea pielii și la combaterea radicalilor liberi și a petelor întunecate. Prin urmare, în urma ruperii legăturilor dintre celulele moarte, alfa hidroxiacizii promovează un peeling cu adevărat natural, rezultând o piele lipsită de riduri, impurități și pete. Și mai mult decât atât, datorită dimensiunilor lor foarte mici, acești acizi sunt capabili să hrănească pielea în profunzime, favorizând formarea de colagen și elastină și favorizând hidratarea.

Grație acestor proprietăți, alfa hidroxiacizii sunt ingrediente perfecte pentru cremele și scruburile destinate tenului gras și impur, dar și celui uscat și cu cojițe care are nevoie de un surplus de hidratare.

Cum să vă preparați mască de față cu acid de fructe?

A prepara singur o mască de față cu acid de fructe (AHA) este foarte simplu! Aflați mai jos cum să obțineți o piele frumoasă cu o rețetă cu ingrediente 100% naturale. Veți avea nevoie de:

 • 25 g de hidrosol de mușețel;
 • 1,30 g de AHA;
 • 18 g de Aloe vera;
 • 0,50 g de gumă de guar;
 • 0,30 g de conservant natural Fragard.

Mod de preparare:

 1. Turnați guma de guar peste hidrosol, în timp ce amestecați;
 2. Agitați aproximativ 2 minute, până se va forma un gel omogen;
 3. Adăugați aloe vera, acizii de fructe, iar la final conservantul;
 4. Amestecați bine.

Mod de aplicare:

 1. Aplicați crema într-un strat subțire cu o pensulă și lăsați-o să acționeze 5 minute;
 2. La final, îndepărtați-o cu bile de vată din bumbac umezite, apoi clătiți cu apă curată;
 3. Repetați tratamentul o dată sau de două ori pe săptămână, pe toată fața, evitând zona ochilor.

Cum să vă preparați o mască de față cu fructe și alte produse bogate în acizi AHA?

Dacă totuși doriți să preparați o cremă cu acid de fructe fără produse din comerț care au la bază conservanți, parfumuri sau coloranți și cu efect practic 2 în 1, puteți folosi ingrediente naturale pe care le aveți la îndemână prin casă. Pentru a pregăti această mască, veți avea nevoie de:

 • 1/2 lămâie;
 • 2 linguri de iaurt (cel mai bun este cel organic);
 • 1/2 măr verde;
 • 1 lingură de zahăr din trestie;
 • 1 lingură de oțet de mere;
 • 1 lingură de lapte demachiant.

Mod de preparare:

 1. Mai întâi, amestecați mărul împreună cu oțetul de mere și sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie.
 2. Apoi, turnați totul într-un recipient destul de mare și adăugați iaurtul.
 3. Amestecați totul bine și apoi adăugați laptele demachiant.
 4. Continuați să amestecați până amestecul devine omogen și apoi turnați încet zahărul din trestie fără a vă opri din amestecare.

Mod de aplicare:

 1. Aplicați masca generos pe față și pe gâtul perfect curat.
 2. Evitați ca aceasta să vă intre în contact cu ochii sau cu zona sensibilă a ochilor.
 3. Acizii aplicați vă pot provoca o ușoară senzație de furnicături pe piele, iar acest lucru denotă că își fac efectul.
 4. Lăsați crema să acționeze 10 minute și apoi clătiți-o cu apă caldă.
 5. Repetați procedeul de cel puțin două ori pe săptămână pentru a vă bucura de toate beneficiile sale.

De ce vă ajută în tratarea tenului și în menținerea sănătății pielii?

Iaurtul conține probiotice valoroase și, prin urmare, acid lactic. Acidul lactic în sine este unul dintre acizii alfa hidroxi (AHA), cunoscuți mai bine ca acizi de fructe. Astfel încât, prin aplicarea acestuia pe piele, ea va deveni foarte moale, netedă și hidratată.

La rândul lor, lămâile conțin și acizi naturali. Aceștia sunt capabili să clarifice și să ilumineze pielea într-un mod complet natural.

Acidul glicolic din compoziția zahărului de trestie este un „leac” natural împotriva acneei, roșeții și a ridurilor.

De asemenea, merele prezente în mască conțin acid malic care oferă o acțiune extraordinară de exfoliere a pielii și este totodată un excelent antioxidant, care reușește să stimuleze producția de colagen.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!