Alcoolul este unul dintre principalele ingrediente a lichiorului, vișinatei, cocktail-ului și a altor licori și, prin urmare, tipul acestuia va influența calitatea, aroma și gustul unei băuturi delicioase. În acest articol, vă vom explica ce tipuri de alcool se folosește în prepararea diverselor băuturi.
Cuprins
Alcool pentru prepararea băuturilor sau a licorilor
Calitatea licorilor este direct legată de calitatea alcoolului care se adaugă la final. Se folosesc mai multe tipuri pentru a-i da băuturii o aromă deosebită. Cele mai folosite tipuri de alcool în preparare licorilor se numără; Coniac, Whisky, Vodca, Vin sau Țuică.
Ce tip de alcool este folosit în prepararea lichiorului, vișinatei, cocktail-ului și a altor licori?
Tipul ideal de alcool pentru a prepara lichior, vișinată, cocktail și alte tipuri de licori este alcoolul din cereale, rafinat și inodor (distilat din porumb, orez sau cartof dulce). În general, un astfel de alcool poate fi realizat doar în distilerii. A doua alternativă este de a utiliza alcoolul pur din trestie de zahăr. Și, a treia opțiune este de a folosi alcool etilic de origine agricolă, care este mai ușor sau mai ieftin de procurat, deși, de obicei lasă o aromă puțin mai puternică băuturilor.
O altă opțiune este de a obține alcool tradițional românesc obținut prin fermentarea și distilarea fructelor, care poartă numele de țuică.
Ce tip de alcool se folosește la prepararea vișinatei?
În prepararea vișinatei de casă se adaugă alcool rafinat din cereale (vodca din porumb sau orez) de 85-90% – grade. O altă alternativă în alegerea unui tip de alcool pentru prepararea vișinatei este de a folosi țuică distilată din prune care îi conferă un gust plăcut, armonios cu aroma fructului respectiv.