Fructele de mango au un gust minunat delicios, iar frunzele de mango oferă multe beneficii organismului. Acestea din urmă, printre altele, conțin o cantitate mare de nutrienți medicinali care tratează o serie de boli, precum hipertensiune arterială, vene varicoase, flegmă, tuse și dureri în gât și multe altele. Frunzele de mango pot fi folosite pentru a face ceai, deoarece sunt pline de substanțe valoroase.
Cuprins
Ceaiul din frunze de mango poate trata diabetul?
Răspunsul este DA. Frunzele de mango pot ajuta la tratarea diabetului, datorita efectelor lor asupra metabolismului lipidelor.
Nivelurile crescute ale trigliceridelor sunt asociate de obicei cu rezistența la insulină și diabetul de tip 2 (3, 23).
Într-un studiu amănunțit, extractul de frunze de mango a fost administrat unor șoareci. După 2 săptămâni, au prezentat niveluri semnificativ mai reduse ale trigliceridelor și ale zahărului din sânge (3).
Un alt studiu pe șobolani a constatat că administrarea a 45 mg de extract de frunze de mango per kilogram de greutate corporală (100 mg per kg) a redus hiperlipidemia, o afecțiune caracterizată prin niveluri anormal de ridicate de trigliceride și colesterol (24).
În plus, potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale din Statele Unite, extractul din frunză poate fi util oamenilor pentru controlul diabetului și a complicațiilor acestuia, cum ar fi scăderea în greutate și modificarea profilului lipidic.
Extractul conțin un compus numit 3beta-taraxerol, precum și distilat de acid etilic. Aceste substanțe cooperează cu insulina la activarea proteinei GLUT4 și la inițierea sintezei glicogenului. În acest fel, infuzia de frunze de mango ar fi utilă ca tratament adjuvant al angiopatiei diabetice și a retinopatiei diabetice. De asemenea, ar ajuta la tratarea hiperglicemiei, atunci când este asociat cu un stil de viață sănătos.
Cum să preparați un ceai din frunze de mango?
Este un remediu foarte ușor de preparat, doar fierbeți frunzele de mango pentru a obține o infuzie cu proprietăți antiglicemice.
Ingrediente:
- O mână de frunze proaspete de mango (aproximativ 8 frunze)
- 1 litru de apă
Pașii de urmat:
- Într-un vas de dimensiune medie, adăugați apa si încălziți-o până dă în fiert.
- Adăugați frunzele de mango și fierbeți-le timp de 5 minute.
- Stingeți focul, strecurați infuzia și când se răceşte, consumați lichidul de 3 ori pe zi.
Sfaturi de consum: Ar trebui să beți această infuzie în aceeași zi, pentru ca proprietățile sale să nu se piardă.
Ceaiul de frunză de mango poate cauza efecte secundare?
Ceaiul de frunze de mango nu are contraindicații, nefiind constatate efecte adverse semnificative. Se știe că frunzele sunt folosite în mod sigur de secole ca remediu natural în medicina ayurvedică. Cu toate acestea, înainte de a bea orice infuzie de frunze de mango, se recomandă să consultați medicul, care va stabili doza și eventualele interacțiuni medicamentoase.
De asemenea, dacă sunteți alergici la frunze de mango sau dacă sunteți însărcinată/alăptați, ar trebui să evitați să le consumați, deoarece nu există suficiente informații despre cât de sigure sunt în acest cazuri.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.