Home Diverse, Nou 10 cele mai bune anticoncepționale
DiverseNou

10 cele mai bune anticoncepționale

sex in siguranta
 Pastilele anticoncepționale sunt adesea utilizate de marea majoritatea a femeilor pentru a preveni o sarcină nedorită. Eficiența acestora diferă de la o persoană la alta. Efectele variază în special datorită hormonilor. Pilulele contraceptive sunt alcătuite din hormoni sintetici, identici cu hormonii naturali precum estrogenul și progesteronul care sunt produși de ovare.

Există o mare cantitate de pastile, multe se asemănă între ele ca și compoziție, doar că sunt produse în laboratoare diferite. În acest articol noi le vom enumera pe cele mai bune și mai populare anticoncepționale, și care sunt recomandate de medic.

Yasmin

Yasmin are un anumit tip de progesteron care se apropie de cel natural și are mai puține efecte secundare. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea acneei şi a excesului de par. Astfel, se administrează 1 drajeu pe zi, începând din prima zi a ciclului, timp de 21 de zile, urmat de 7 zile de pauză.

O cutie de Yasmin costă aprox. 34 de lei.

Diane 35

Îmbunătățește acneea și părul în exces. Se administrează 1 drajeu pe zi, începând din prima zi a ciclului, timp de 21 de zile, urmat de 7 zile de pauză.

Folie cu 21 drajeuri costă aprox. 18 lei.

Yaz

Are mai puțin estrogen în compoziție. Se administrează tablete active cu hormoni timp de 24 de zile, urmate de 4 zile cu tablete fără hormoni.

O cutie de Yasmin costă aprox. 47 de lei.

Rigevidonul

Rigevidon este un contraceptiv oral combinat. Cu un conținut scăzut în substanțe active se semnalează foarte rar efecte secundare.

Rigevidon, 28 comprimate costă aprox. 9 lei.

Mercilon

Când este administrat corect (fără comprimate uitate), riscul de a rămâne gravidă este foarte mic. Se ia o tableta zilnic la aceeași ora, fără întrerupere, timp de 21 zile, după care urmează 7 zile de pauza. Fiecare comprimat conţine o cantitate mică din doi hormoni feminini diferiţi, iar doza de estrogen este mai mică.

Blisterul cu 21 drajeuri costă aprox. 17 de lei.

Cerazette

Nu este un contraceptiv combinat, conține doar progestogen. Este ideal pentru cei cu risc de tromboembolism pulmonar, în cazul fumătorilor. Se ia 1 cpr/zi, din prima zi a menstruației, pachetul are 28 pastile.

Cerazette costă aprox. 55 de lei.

Logest

Este un contraceptiv combinat cu doze scăzute de hormoni. Folia de Logest conține 21 drajeuri care se administrează în fiecare zi, urmate de 7 zile de pauză.

Blister cu 21 comprimate costă aprox 20 de lei.

Novynette

Novinette este o pilulă contraceptivă care conține o cantitate mică de hormoni (un progesteron, desogestrelul şi un estrogen, etinilestradiol). Începând cu prima zi a menstruaţiei se administrează fără întrerupere, timp de 21 zile, câte un comprimat filmat Novinette pe zi și 7 zile pauză.

Blister cu 21 comprimate costă aprox 18 de lei.

Karissa

Este un contraceptiv hormonal combinat. Conține hormoni echivalenți cu cei produși naturali care ajută la prevenirea sarcinii. Doza zilnică recomandată este  de 1 drajeu zi/21 de zile; tratamentul cu 7 zile de întrerupere.

Un blister cu 21 drajuri costă aprox 22 de de lei.

Artizia

Cu conţinut scăzut de hormoni, Artizia este considerat drept o pilulă contraceptivă orală cu concentraţie scăzută. Fiecare pastilă conţine o cantitate mică din doi hormoni feminini diferiţi.

Artizia costă aprox 14 lei.

 

Rețineți: Contraceptivele orale (pilulele) nu se iau la voia întâmplării, ci numai după un consult la medicul ginecolog cu avizul medicului internist, endocrinolog.

Comentarii pe Facebook
3.7/5 - (7 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!