Home Sănătate Cum se desfundă urechea?
Sănătate

Cum se desfundă urechea?

Cine nu a avut măcar o dată în viață o ureche înfundată? Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai stresante situații, deoarece o ureche înfundată cu ceară poate interfera cu activitatea și poate ruina o zi normala din viață.

Totuși, există modalități de a desfunda urechea la domiciliu? Desigur, există multe metode de a desfunda urechea, însă depind foarte mult de cauza astupării. Dacă constați că vi s-au înfundat ambele urechi și nu știți cum să procedați pentru a le desfunda, nu trebuie să vă îngrijorați, citiți mai departe instrucțiunile din acest articol pentru a le desfunda.

Iată ce sa faci când ai urechea înfundată!

În cazul în care urechile sau înfundat din cauza acumulării de ceară, peroxidul de hidrogen poate fi un bun remediu pentru a le desfunda. În acest sens, folosiți un recipient pentru a amesteca 3 linguri de supa de peroxid de hidrogen cu 3 linguri de apă caldă. Amestecați ingredientele în bol pana se omogenizează. Puneți soluția în urechile astupate cu ajutorul unui picurător sau a unei seringi.

Dacă nu reușiți singuri, puteți cere ajutor de la un membru al familiei, în cazul în care vă este mai ușor. Trebuiesc aplicate câteva picături în canalul urechii, plasați o buletă de vată, apoi trebuie să vă întindeți pe partea urechii înfundate timp de aproximativ 10 minute. Este normal ca după ce se toarnă soluția în ureche să se audă anumite sunete, acest lucru se datorează faptului că peroxidul de hidrogen acționează pentru a curăța impuritățile care cauzează înfundarea. În cele din urmă, curățați urechea cu un tampon de vată.

Un remediu natural pentru urechile înfundate cu ceară este uleiul de măsline. Se încălzește uleiul de măsline pur și cu ajutorul unei pipete se toarnă câteva picături în urechea afectată. Așteptați ca acest lichid cald să înmoaie ceara. Ține capul în lateral și îndepărtați cu grijă ceara cu un tampon de vată.

O altă cauza a urechilor înfundate poate fi răceală sau gripă, în acest caz este este destul de simplu de desfundat. Pur și simplu, puteți merge la farmacie pentru a cumpăra un decongestionant nazal, și să îl folosiți urmând instrucțiunile de pe cutie. Decongestionantul nazal acționează și asupra urechii, ajută la eliminarea impurităților.

De asemenea, în cazul în care urechile sunt înfundate datorită răcelii sau a gripei puteți face o baie de aburi pentru a le desfunda. Se toarnă apă fierbinte într-un lighean și se adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă. Acoperiți capul cu un prosop pentru a inhala aburul, până când se desfundă urechea.

Cei care ştiu că au probleme, înainte de zborul cu avionul, trebuie să aibă la îndemână gumă de mestecat. În cazul în care constă că li s-a înfundat urechile în timpul zborului, trebuie să mestece gumă, acest lucru va ajuta la desfundarea urechilor, înfundare ce a fost provocată de presiunea aerului.

Printre cea mai cunoscută cauza urechilor înfundate este apa întrată în ureche, în timpul înotului sau în timpul băii. Poate sună ciudat, dar pentru a desfunda urechea înfundată cu apă, este nevoie să puneți mai multă apă acolo. Puteți merge la duș și să turnați câteva picături de apa în urechea afectata. Apoi, înclinați ușor capul în partea afectată, pentru ca apa să iasă. Înclinați, apoi, capul în partea în care aveți apă și loviți urechea cu palma, pentru a forța eliminarea excesului de apă prin gravitație.

O altă cauză a urechilor înfundate este sinuzita. Pentru a desfunda urechea, puteți utiliza decongestionante nazale. Puteți folosi, de asemenea, o compresă caldă sau un prosop fierbinte, deoarece căldura aplicată va ajuta la eliminarea fluxului de mucus care cauzează obstrucția canalelor auditive.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!