Home Diverse, Nou Cele mai slabe brânzeturi în grăsimi și cu puţine calorii
DiverseNou

Cele mai slabe brânzeturi în grăsimi și cu puţine calorii

Urmareste-ne pe Google News

Pe cât sunt de delicioase brânzeturile, pe atât nu sunt potrivite pentru dietă, dar sunt unele dintre acele produse sănătoase. Fiți sigur: în medie, brânza clasică este alcătuită din 45 – 55% grăsime. O compoziție care este, prin urmare, departe de a fi ideală atunci când doriți să pierdeți în greutate. Desigur, nu toate brânzeturile sunt create egale când vine vorba de grăsimi sau numărul de calorii pe care le conțin. Acesta este motivul pentru care nutriționiștii medicali și dieteticienii tind să limiteze foarte puternic consumul de brânză și să recomande doar anumite tipuri. Descoperiți topul celor mai slabe brânzeturi în grăsimi și cu puține calorii pe care să le integrați fără probleme în diete.

1. Brânza de vaci

Brânza de vaci de 0,5% grăsime conţine în jur de 27 de calorii la o porție de 30 de grame și, prin urmare, este fără îndoială campioană la numărul mic de calorii. Având ca ingredient principal laptele de vacă degresat are, de asemenea, un conținut scăzut de grăsimi saturate. Cu siguranță este o alternativă bună la cei care nu se pot lipsi de brânză. În România, se mai numește și brânză proaspătă de vaci (rustică).

2. Brânza Cancoillotte

Cancoillotte este o specialitate de brânză din regiunea franceză Franche Comté care conține între 8 – 11% grăsimi și doar 49 de calorii pentru 30 de grame, ceea ce îi conferă locul doi în acest clasament. Această brânză are o cantitate mare de apă, iar această particularitate îi conferă o textură destul de cremoasă. De asemenea, are un conținut foarte scăzut de lipide. Este o brânză foarte prezentă pe piețele din estul Franței, dar o puteți găsi și în hipermarketurile franțuzești prezente în România.

3. Brânza Ricotta

O altă brânză italiană, ricotta are un conținut redus de grăsimi de 13%, și oferă un număr redus de calorii de doar 50 de calorii la 30 de grame. Un scor onorabil care îi permite să fie consumată fără probleme în majoritatea dietelor. Această ușurință relativă se datorează faptului că ricotta este fabricată din zer.

4. Brânza Babybel

Babybel este brânza preferată a copiilor, care poate fi consumată la picnic și poate fi, de asemenea, cel mai bun aliat al dvs. în procesul de slăbire, deoarece conține doar 65 de calorii pentru 30 de grame. Și, dintr-un motiv întemeiat, fiind bogată în lapte și săracă în grăsimi (aproximativ 12%), acesta se află pe poziția a patra printre brânzeturile cu cel mai mic număr de grăsimi și calorii.

5. Brânza Mozzarella

Faimoasa brânză mozzarella tradițională cu lapte de bivol sau lapte de vacă, poate fi perfect integrată în alimentația zilnică, deoarece conține între 15 și 20% grăsime, ceea ce nu o face una dintre cele mai grase brânzeturi de pe piață. Mai mult, cu doar 72 de calorii pentru 30 de grame vă puteți bucura de gustul său rafinat, fără să vă fie teamă că veți lua în greutate. Evident, mozzarella este potrivită pentru multe rețete, calde sau reci.

6. Brânza Feta

Feta conține 20% grăsimi și oferă 77 de calorii la 30 de grame de brânză consumată. Această brânza din Grecia este fabricată din lapte natural de capră, ceea ce îi conferă un conținut scăzut de calorii și totodată un gust puternic. Prin urmare, nu ezitați să o adăugați la salatele dvs., prin dozarea corectă a uleiului de măsline și a condimentelor.

7. Brânza Camembert

Camembert-ul este o altă brânză franceză săracă în calorii cu pastă moale și crustă de mucegai, având formă rotundă, de culoare albă, preparată din lapte de vacă. Fie păstoasă sau încrustată, Camembert are între 26-30% grăsime și un număr redus de calorii, aproximativ 81 de calorii la o porție de aproximativ 30 de grame. O puteți găsi în multe supermarketuri din țară!

8. Brânză de capră proaspătă

Brânza de capră proaspătă oferă 82 de calorii de calorii pentru o porție de 30 de grame și conține 11% grăsime! Foarte proaspătă și plină de aromă, această brânză este una dintre cele care pot fi consumate chiar și la dietă, evident cu moderație. Cei drept, laptele de capră este, de asemenea, mult mai digerabil decât laptele de vacă, făcându-l o opțiune excelentă pentru oricine are intoleranță la lactoză (deși conține mai puțin calciu). Cu cât brânza este mai proaspătă, cu atât conține mai multă apă și, prin urmare, mai puțină grăsime.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!