Home Muzica si filme Celebrități indiene din afara lumii Bollywood
Muzica si filme

Celebrități indiene din afara lumii Bollywood

Urmareste-ne pe Google News

În prezent, nu mai este un mister faptul că majoritatea celebrităţilor indiene provin din scena Bollywood. Însă nu este de mirare că cinematografia indiană are un aşa succes, fiind cea mai mare industrie din lume în ceea ce priveşte numărul de producţii realizate anual. Mai mult decât atât, dintre toate casele de producţie de film indiene, Bollywood ocupă poziţia fruntaşă din lista celor mai mari încasări. În ciuda acestor fapte, o parte din celebrităţile indiene s-au remarcat în diferite alte domenii şi unele dintre ele au ajuns să fie cunoscute în întreaga lume.

Compozitorul cu renume mondial

Caption: Sitarul – renumitul instrument de muzică clasică indiană.

Probabil cel mai cunoscut compozitor şi muzician născut şi crescut în India a fost Ravi Shankar. Renumitul muzician a adus o contribuţie considerabilă lumii muzicii în a doua jumătate a secolului 20, influenţând trupe din vest precum The Doors sau The Beatles. Instrumentul care l-a consacrat se numeşte sitar şi este specific muzicii clasice indiene. Faptul că a studiat şi a stăpânit arta acestui instrument cu coarde i-a permis să meargă în turnee în toată Europa, contribuind enorm la popularizarea muzicii tradiţionale din India peste hotare. Pentru toată activitatea sa din domeniul artei şi a muzicii, a fost premiat cu cea mai importantă medalie de onoare a ţării – Bharat Ratna. În ciuda faptului că s-a stins din viaţă în anul 2012, memoria acestuia va continua să trăiască prin influenţele sale asupra muzicii.

Performanță incredibilă în ciuda preconcepțiilor

În unele situaţii, până şi Ram Nath Kovind, preşedintele indiei, a fost impresionat de performanţele remarcabile atinse în diferite domenii. Cel mai bun exemplu în acest caz este al jucătoarei profesioniste de poker, Muskan Sethi. Datorită rezultatelor sale incredibile în cadrul unui joc a cărei scenă este dominată de prezenţa masculină, a fost onorată recent de către preşedintele ţării cu titlul de Prima Doamnă. Jucătoarea din Delhi a fost prima competitoare din India ce a ajuns la unele dintre cele mai mari turnee din lume precum World Series of Poker, European Poker Tour sau World Poker Tour. Însă aceasta nu este cunoscută doar pentru rezultatele sale în cadrul jocului, ci şi pentru numeroasele acţiuni umanitare la care participă, donaţii către organizaţii non-guvernamentale şi evenimente de promovare a jocului într-o societate în care egalitatea dintre sexe este un subiect controversat.

Producții cinematografice la nivel de Hollywood

O personalitate cunoscută în domeniul cinematografiei internaţionale este regizorul şi scenaristul originar din insula Mahé din nord estul Indiei – M. Night Shyamalan. Stilul său cinematografic este predominant definit de către genul thriller şi deseori încorporează elemente supranaturale contemporane sau finaluri complet neaşteptate. Printre cele mai apreciate filme regizate de către acesta se numără şi The Sixth Sense, Signs şi The Village. De-a lungul carierei, regizorul a colaborat cu numeroase staruri de la Hollywood printre care se numără şi nume mari precum Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Mel Gibson sau Will Smith. Cel mai recent film al său este numit Split şi îl are în rol principal pe actorul scoţian James McAvoy drept un om cu 23 de personalităţi diferite. Pelicula reprezintă a doua parte din seria în care este inclus şi filmul Unbreakable din anul 2000. În ciuda faptului că unii critici au considerat filmul ca fiind o stigmatizare a bolilor mentale, producţia s-a bucurat de un mare succes financiar, ajungând la un profit din încasări de peste 270 de milioane de dolari. Regizorul a anunţat că lucrează la partea finală a trilogiei şi a stabilit data de lansare a acesteia la începutul anului 2019.

Acestea au fost doar câteva exemple de celebrităţi care au demonstrat că pot rupe toate tiparele şi au cunoscut succesul în domenii diferite faţă de principala “fabrică de vedete”. În ciuda faptului că starurile Bollywood vor fi întotdeauna în majoritate pe scena indiană, există multe alte persoane talentate ce au reuşit să se remarce în alte zone de activitate.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!