Home Diverse, Nou Consecințele poluării apelor
DiverseNou

Consecințele poluării apelor

Poluarea apei reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană, animală și mediul înconjurător, deoarecee este una dintre principalele surse ale vieții pe Terra, un element esențial al naturii, aceasta contribuie la bunăstarea generală a tot ceea ce există pe acest pământ.

Definiție: poluarea apei

Poluarea apei este orice modificare chimică, fizică sau biologică a calității apei din cauza unui exces de materiale dăunătoare care are un efect dăunător asupra ființelor vii care o consumă. Când oamenii consumă apă poluată, există de obicei consecințe grave pentru sănătatea lor. Poluarea apei poate face, de asemenea, apa inutilizabilă pentru utilizarea prevăzută.

Cauze ale poluării apei

Eliberări chimice din fabrici (de exemplu azot, fosfat), produse de uz casnic (întreținere), îngrășăminte, deșeuri (de exemplu sticle de plastic), scurgeri de petrol etc.

Consecințe

Printre numeroasele consecințe ale poluării apelor fluviale, râurilor, lacurilor și mărilor pe care omul își pune amprenta, putem evidenția:

  • Dispariția vieții marine și distrugerea ecosistemelor acvatice, datorită toxicității extreme a deșeurilor industriale.
  • Bolile umane produse ca urmare directă a calităţii apei, cum ar fi hepatita, holera și dizenteria.
  • Efecte dăunătoare asupra dezvoltării speciilor bazate pe slăbirea sistemului imunitar și dezvoltarea unor boli mortale (cancerul), care afectează în mod negativ viața și sănătatea care sunt vitale pentru supraviețuire și reproducere (perpetuarea speciei).
  • Scurgeri de la gropile de gunoi sau deșeuri toxice în pânza freatică, contaminarea apelor dulci din subteran devin imposibil de consumat și de utilizat, prin urmare, scad activitățile recreative, producția de materii prime alimentare, etc …
  • Efectele puternice ale contaminării asupra unor specii care aparțin altor ecosisteme datorită consumului de apă sau lipsa totală a acesteia.

 

Comentarii pe Facebook
4.1/5 - (10 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!