Home Diverse, Nou Consecințele poluării apelor
DiverseNou

Consecințele poluării apelor

consecintele poluarii apelor
Poluarea apei este o problemă existențială în lume, deoarece este una dintre principalele surse ale vieții de pe planetă, un element esențial al naturii, aceasta contribuie la bunăstarea generală a omului, animalelor și a plantelor.

Printre numeroasele consecințe ale poluării apelor fluviale, râurilor, lacurilor și mărilor, pe care omul își pune amprenta, putem evidenția:

  • Dispariția vieții marine și distrugerea ecosistemelor acvatice, datorită toxicității extreme a deșeurilor industriale.
  • Bolile umane produse ca urmare directă a calităţii apei, cum ar fi hepatita, holera și dizenteria.
  • Efecte dăunătoare asupra dezvoltării speciilor bazate pe slăbirea sistemului imunitar și dezvoltarea unor boli mortale (cancerul), care afectează în mod negativ viața și sănătatea care sunt vitale pentru supraviețuire și reproducere (perpetuarea speciei).
  • Scurgeri de la gropile de gunoi sau deșeuri toxice în pânza freatică, contaminarea apelor dulci din subteran devin imposibil de consumat și de utilizat, prin urmare, scad activitățile recreative, producția de materii prime alimentare, etc …
  • Efectele puternice ale contaminării asupra unor specii care aparțin altor ecosisteme datorită consumului de apă sau lipsa totală a acesteia.
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks