Home Nou Ce să facem să nu mai roadă, păteze, strânge și scârțâie adidașii și pantofii?
Nou

Ce să facem să nu mai roadă, păteze, strânge și scârțâie adidașii și pantofii?

Urmareste-ne pe Google News

Prevenirea roaderii, pătării, strângerii și scârțâitul adidașilor și a pantofilor poate fi cea mai bună decizie pe care o putem lua, deoarece este esențială pentru menținerea bunăstării și siguranței sănătății. În plus, este un proces mai simplu decât am crede. Cel mai bine este să recurgem la câteva remedii și trucuri simple, care ne pot fi de mare ajutor în acest sens. În continuare, vom prezenta cele mai eficiente trucuri și soluții pentru a evita adidașii și pantofii noștri, a ne mai roade, păta de vopsea, strânge și a mai scârțâi.

Cum lărgim pantofii sau adidașii prea strâmți?

Când încălțămintea este mai strânsă, se produce frecarea, iar aceasta la rândul său ne provoacă bătături și umflături la picioare. Pentru a evita această problemă, va trebui să înmuiem și întinde adidașii sau pantofii din piele, frecându-i cu o cârpă înmuiată cu câteva picături de glicerină.
Sau pur și simplu, putem lua câteva ziare sau coli de hârtie și întinde puțin. În acest sens, acestea se introduc în încălțăminte și se lasă peste noapte. A doua zi, se scot bilele de hârtie și vom vedea cum pantofii și adidașii noștri sunt mult mai lejeri.

Dacă pantofii sau adidașii sunt noi sau confecționați dintr-un material prea dur, și care ne jenează picioarele, putem încerca să îi facem mai flexibili. O opțiune excelentă în acest sens, este de a aplica căldură în zonele care ne rod cel mai tare, apoi vom vedea cât de flexibili au devenit! După aplicarea căldurii, se lasă încălțămintea până se răcește complet.

Cum prevenim colorarea picioarelor din cauza încălțămintei?

Încălțămintea, în special pantofii și adidași colorează șosetele de obicei, deoarece vopseaua din interior nu este aplicată corect. În consecință, pentru a evita acest tip de neplăceri, putem freca interiorul pantofilor cu vaselină. Pur și simplu, se ia o cantitate de vaselină și se unge interiorul pantofilor cu aceasta, cu precădere în zonele care pătează cel mai mult. Se lasă vaselina să se impregneze cel puțin 24 de ore, apoi se îndepărtează excesul cu o cârpă curată și încălțămintea nu ar trebui să mai se decoloreze.

O altă modalitate ca pantofii sau adidașii noștri din piele să nu mai păteze, este să îi ștergem cu o cârpă îmbibată în spirt medicinal.

Cum prevenim scârțâitul enervant al încălțămintei?

Când o încălțăminte scârţâie, acest lucru se datorează stratului lucios de vopsea de sub talpă care ia contact cu podeaua sau a celor două părți lipite ale încălțămintei, care se în timpul mersului. Avem următoarele opțiuni: să îi ungem cu ulei de in în locul în care scârţâie, să îi lipim un strat suplimentar de cauciuc pe tălpi sau să frecăm tălpile puțin cu un șmirghel de granulație fină.

Cum înmuiem pielea pantofilor?

Cu timpul pielea pantofilor devine tare, care poate fi extrem de incomodă și poate provoca, de asemenea, bătături și dureri. În acest caz, îi putem înmuia folosind o minge de bumbac, aplicând puțin petrol pe pantofi. Sau, frecându-i cu o minge de bumbac înmuiată în ulei de ricin sau vaselină. La final, se lasă să se usuce.

Cum prevenim umezirea pielii?

Dacă pantofii noștri au umezit, va trebui să-i uscăm, înainte de a-i purta, deoarece, în caz contrat, se pot deforma.

Este indicat să îi umplem cu un tampon înfășurat în ziar și apoi să îi agățăm într-un cuier. De îndată ce hârtia a absorbit toată umezeala, va trebui să îi ungem cu vaselină.

Cum evităm transpirația?

Pudra de talc împiedică transpirația picioarelor și apariția mirosului de temut și enervant. Tot ce trebuie să facem, este să stropim toate încălțămintea din interior cu acest produs. Trebui să ne asigurăm că nicio zonă nu este lăsată neacoperită. Și de asemenea, trebui să reținem că picioarele trebuie să fie foarte uscate înainte de a ne încălța.

Cum împiedicăm să ne mai roadă sau bată încălțămintea?

În general, atunci când încălțămintea este nouă sau mică, există o presiune pe anumite părți ale piciorului, care îl freacă sau bate excesiv. Cu vaselină sau aloe vera ne vom asigura că piciorul nu este în contact permanent cu materialul și, prin urmare, vom preveni bătăturile și rănile enervante produse de roaderea adidașilor și a pantofilor. În acest caz, va trebui să aplicăm oricare dintre ele chiar înainte de a ne încălța. Se va pune mai mult accent pe marginile picioarelor și tocurilor.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!