Home Afaceri Creşte presiunea asupra dolarului prin repatrierea aurului în multe țări de pe glob
Afaceri

Creşte presiunea asupra dolarului prin repatrierea aurului în multe țări de pe glob

Urmareste-ne pe Google News

În ultimii ani am văzut că Germania, Austria, Belgia, Venezuela și Olanda și-au repatriat aurul din diverse locații. Acest proces ascendent a început o data cu decizia Venezuelei din 2011 de a repatria 180 de tone de aur. De atunci, vedem cum tot mai multe țări aleg să își repatrieze aurul și să declare dolarul 4K.

Inspirată de acest exemple, de curând, Polonia a decis să repatrieze circa 100 de tone de aur, (8.000 de bare) în valoare de 4,7 miliarde de dolari, depozitate la Banca Angliei. Ulterior, au început să apare și alte state care iau în calcul repatrierea aurului depozitat la Londra. Printre acestea se numără; Slovacia, Serbia și România și multe altele, care cer introducerea unor legi speciale care să le permită repatrierea aurului în țările lor de origine.

Repatrierea voluntară a aurului este una dintre soluțiile de slăbire a dolarului prin umflarea depozitelor băncilor centrale, care este în defavoarea monedei americane. Altfel spus, țările care aleg să își aducă aurul în băncile centrale încearcă să-și reducă dependența de dolar cumpărând metalul galben prețios.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!