Home Tehnologie Cu ce e mai avantajos un tracker solar fata de un sistem fix de prindere a panourilor solare?
Tehnologie

Cu ce e mai avantajos un tracker solar fata de un sistem fix de prindere a panourilor solare?

Urmareste-ne pe Google News

Popularitatea trackerelor solare este in crestere, insa nu multi stiu toate avantajele de care se pot bucura cei care le aleg. Poate multi le aleg doar pentru faptul ca stiu ca acestea pot face ca panourile solare sa fie indreptate tot timpul catre soare. Un sistem cu tracker solar este un sistem care functioneaza optim din punct de vedere al energiei electrice obtinute.

Metoda standard de prindere si fixare in cadrul sistemelor fotovoltaice implica folosirea sistemelor fixe, care tin panourile in aceeasi pozitie orizontala pe tot parcursul zilei, insa aceasta metoda nu este cea optima, pentru ca panourile nu sunt indreptate catre soare pe tot parcursul unei zile. In acest caz, conversia de energie solara in energie electrica nu este maxima, iar asta inseamna ca cei care folosesc sisteme de prindere fixe pentru panouri nu utilizeaza panourile la potentialul lor maxim.

Un tracker solar se misca de-a lungul zilei, urmand pe axa x sau pe ambele axe, x si y traiectoria soarelui pe cer.  Trackerele care functioneaza doar pe axa x urmeaza soarele de la est la vest, insa exista si trackere cu dubla axa, iar acestea pot sa urmareasca si mai precis traiectoria soarelui, astfel incat pot sa duca la un maxim de eficienta pentru panourile solare.

Unele trackere au motoare sau dispozitive similare care sunt activate de senzori de lumina. Daca folosesti un tracker solar sau mai multe, in functie de dimensiunile sistemului tau fotovoltaic, productia ta de energie poate creste cu pana la 40 la suta.

Poti sa vezi situatia si din alt unghi. De exemplu, poate nu vrei un output mai mare de energie, dar poate vrei sa castigi spatiu. Trackerele solare te pot ajuta si in acest caz, pentru ca daca ai un tracker solar, poti folosi mai putine panouri, eiliberand astfel spatiu. Cu sistemele de prindere fixe ai nevoie de mai multe panouri pentru a obtine acelasi output de energie electrica.

Vrei sa iti instalezi panouri solare? Cumpara acum din magazinul E-acumulatori si ai energie in cel mai scurt timp. Iti facem noi instalarea! Alege calea mai usoara si mai rapida!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!