Home Nou Cum aflam daca o persoana a fost arestata sau daca are dosar penal?
Nou

Cum aflam daca o persoana a fost arestata sau daca are dosar penal?

Atunci când avem o rudă sau un prieten mai tot timpul certat cu legea de care nu mai știm nimic de o perioadă de timp, primul lucru la care ne gândim este că se află în închisoare. Însă, cum se poate afla dacă chiar a fost arestat sau dacă are dosar penal? În zilele noastre aceste informații se obțin mai greu, deoarece sunt date confidențiale. Drept urmare, în acest articol vă prezentăm metodele prin care puteți afla acest lucru.

Cum putem afla dacă o persoana are dosar penal sau dacă a fost arestată și unde a fost închisă (în ce penitenciar din Romania)?

Cel mai simplu mod de afla dacă a fost condamnat sau dacă are dosar penal este să accesați portalul Instantelor din Romania, apăsați pe linkul următor: portal.just.ro. Pe hartă puteți accesa toate instanțele. Căutați dosarele introducând numele, însă cel mai bine ar fi bine să dețineți câteva informații personale despre aceasta, cum ar fi numele complet, numele mamei, numele tatălui sau numărul dosarului.

De asemenea, pentru a știi unde este închisă o persoană este necesar să aflați tribunalul în care a fost judecat. De obicei, va fi încarcerat la penitenciarul aflat în circumscripția teritoriala a curții de Apel din acea zonă.

O altă metodă prin care puteți afla în ce penitenciar din Romania se află o persoană este să sunați la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Datele de contact ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt următoarele:

Str. Maria Ghiculeasa nr. 47
sector 2, București
tel: 021-208. 61. 50
fax: 021-242. 05. 05
021-242. 60. 78
021-242. 81. 82
e-mail: [email protected]

Cum pot afla informaţii despre un posibil deţinut aflat într-o închisoare din străinătate?

Informaţiile despre un posibil deţinut aflat în închisoarea altei țări se obțin de la ambasada României din acea țară. În cazul cetățenilor străini arestați într-o țară se trimite o copie a mandatul de arestare către Ministerul Afacerilor Externe. Acesta informează ambasada sau serviciul consular al țării deținutului cu privire la arestarea acestuia.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!