Home Nou, Sănătate Tratamente naturiste pentru discopatie lombară
NouSănătate

Tratamente naturiste pentru discopatie lombară

Urmareste-ne pe Google News

Discopatia este un termen cu un caracter general folosit pentru a defini afecțiunile discurilor intervertebrale, indiferent de etiologie acestor afecțiuni. În mod corect, acest termen ar trebui folosit doar cu sensul de discopatie degenerativa ceea ce presupune o deteriorare structurala a discului intervertebral. Iar ca discopatie degenerativă, cea lombară este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate, afectând aproximativ 30 de milioane de oameni în fiecare an. Poate duce la o afecțiune cronică și poate afecta grav calitatea vieții unei persoane. Deși mai multe structuri din coloana vertebrală au fost identificate ca fiind surse de durere, cele de disc reprezintă aproximativ 40-50% din toate durerile de spate cronice. Din fericire, această afecțiune numită discopatie lombară care provoacă multe dureri, poate fi ameliorată prin tratamente naturiste, asociate cu un stil de viață sănătos. Tratamentele naturale și stilul de viață pe care trebuie să le urmați în caz de discopatie degenerativă a discurilor, vi le vom prezenta, rând pe rând mai jos!

Remedii naturiste pentru discopatie lombară

1. Nutriție potrivită

Nutrienții joacă un rol important în sănătatea dumneavoastră. Deși producția de colagen în corpul uman este naturală, aceasta începe să scadă în jurul vârstei de 25 de ani. De aceea, este important să o stimulați prin alimentația pe care o consumați, dar și să oferiți extra suport cu suplimente alimentare pe bază de colagen, care pot susține regenerarea țesutului conjunctiv. De asemenea, puteți îmbunătăți agenții antiinflamatori naturali ai corpului dumneavoastră dacă alegeți acele alimentele potrivite. De exemplu, puteți opta pentru alimente antiinflamatoare, cum ar fi legumele proaspete, fructele întregi și probioticele, care vă pot ajuta să reduceți în mod natural durerea cauzată de discopatie.

2. Scădere în greutate

Pierdeți în greutate dacă sunteți supraponderal: atunci când aveți kilograme în plus, acestea pot crește tensiunea și presiunea asupra mușchilor stomacului și spatelui, determinând slăbirea acestora. Acest lucru le pune în dificultatea de a-și susține spatele și chiar de a-și corecta postura. Prin urmare, dacă aveți kilograme în plus și suferiți de discopatie degenerativă, acum este momentul să încercați să scăpați de ele, adoptând o dietă echilibrată și un plus de mișcare.

2. Mișcare

Exercițiile fizice care vizează întărirea spatelui sunt foarte utile în prevenirea bolilor de disc. În general, veți simți mai puțină durere dacă stați în picioare și vă mișcați. În acest scop, ar trebui să faceți exerciții regulate care vă vor fi de ajutor în cazul bolilor degenerative ale articulațiilor. Acest lucru vă poate oferi certitudinea că mușchii dumneavoastră rămân puternici, iar acest lucru contribuie la susținerea coloanei vertebrale și la reducerea durerii. Puteți lua legătura cu un terapeut fizic pentru a vă ajuta să vă întăriți și întindeți mușchi potriviți, astfel încât să vă vindecați spatele și să contracarați durerea. Sesiunea de antrenament bun poate include o încălzire, exerciții aerobice și exerciții care lucrează asupra anumitor grupe de mușchi, cum ar fi partea inferioară a spatelui și mușchii abdominali.

4. Acupunctură

Aceasta este o practică folosită în medicina tradițională chineză care și-a demonstrat eficacitatea în tratarea durerilor de spate asociate cu boala degenerativă a discului. În medicina chineză veche, se spune că forța vitală curge prin corpul nostru prin căi cunoscute sub numele de meridiane.

Orice blocaj sau dezechilibru în fluxul de energie poate provoca boli. Puteți folosi acupunctura ca tratament natural pentru discopatia lombară. Această tehnică corectează dezechilibrele prin introducerea de ace fine în anumite puncte ale corpului cunoscute sub numele de acupuncte. Înainte de a începe să utilizați acupunctura ca tratament natural pentru orice boală degenerativă a discului, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră dacă este potrivită pentru dvs.

5. Masaj

Masajul poate crește endorfinele, relaxa mușchii, ameliora stresul și favoriza circulația. Există mulți oameni care au relatat că masajul nu numai că le îmbunătățește starea de spirit, ci îi poate ajuta și la reducerea durerilor de spate. În plus cei care aleg să practice masaj, pot ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de boala degenerativă a discului.

6. Ulei de canabis

Un studiu a constatat că canabinoizii exercită acțiuni terapeutice dovedite de inhibare a căilor durerii neuronale, făcându-i un analgezic eficient. Uleiul de canabis este cel mai bun mod de a încerca acest tratament. Cu toate acestea, atunci când cumpărați un ulei de canabis, asigurați-vă că este cât se poate de natural.

7. Gheara diavolului

Acest remediu naturist folosit de secole în sudul Africii, tratează cu succes problemele gastrointestinale, artrita si febra. În plus, are proprietăți antiinflamatorii. Astăzi, acest remediu natural este folosit pentru afecțiuni care provoacă inflamație și durere, cum ar fi boala degenerativă a discului. Îl puteți găsi sub formă de capsule, dar înainte a-l folos discutați cu medicul dumneavoastră despre doza recomandată.

8. Renunțare la fumat

În general, consumul de tutun este un factor agravant în progresia bolii. Monoxidul de carbon aspirat alternează, printre altele, metabolismul discurilor intervertebrale. Prin urmare, pentru a ameliora discopatia lombară ca parte a afectării discurilor, va trebui să încercați să renunțați complet la fumat sau să fumați mai puțin.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!