Home Nou, Tehnologie Cum afli daca cineva ti-a blocat numarul de telefon?
NouTehnologie

Cum afli daca cineva ti-a blocat numarul de telefon?

Cum afli dacă cineva ți-a blocat numărul de telefon sau dacă te-a băgat la apeluri respinse automat în rețelele de telefonie mobilă? Aceasta este o întrebare destul de populară, iar astăzi vă vom spune cum puteți ști dacă cineva v-a blocat apelul într-o anumită rețea.

Grație tehnologiei actuale, majoritatea telefoanelor dotate cu iOS, Android dar și operatori de telefonie mobilă permit clienților să blocheze numerele de telefon, astfel încât aceștia să nu primească apeluri nedorite de la anumite persoane.

Ghid pentru a ști dacă numărul dvs. este blocat

Telefonul nu sună, apelurile sunt redirecționate direct către mesageria vocală, se pare că este deconectat. Cum poți afla dacă numărul de telefon a fost sau dacă este o problemă temporară? Iată cum aflați ce se întâmplă cu apelurile dvs.:

Sunați la persoana pe care o bănuiți că v-a blocat. Dacă nu puteți apela, încercați imediat cu număr ascuns (#31# urmat de numărul destinatarului) sau sunați de pe alt număr de telefon. În cazul în care nu reușiți, cel mai posibil persoana cu care doriți să o contactați are telefonul închis, însă nu v-a blocat.

În momentul când apelați de pe alt număr fără să sune, fiți atenți la detalii: verificați dacă sunetul este identic cu cel de pe numărul dvs. sau dacă mesajul vocal este același. În caz că nu primiți același mesaj, se poate întâmpla ca persoana pe care încercați să o apelați să vă fi blocat numărul de mobil.

Cum puteți afla dacă sunteți blocat (ă) cu ajutorul unor mesaje text?

Trimiteți un SMS la numărul de telefon pe care doriți să îl contactați, un mesaj simplu; de ex „O să te sun în 5 minute” sau “Pot să trec pe la tine?”. Nu uitați să activați înainte notificarea “mesajul a fost trimis” (în cazul în care este disponibilă în setările telefonului).

Dacă v-a blocat numărul de telefon, persoana nu va primi mesajul. Aceasta înseamnă că, dacă răspunde sau dacă primiți notificarea “mesajul a fost trimis”, înseamnă că nu v-a blocat, ci este vorba despre o problemă de comunicare sau vă ignoră.

Ce se întâmplă, de fapt, atunci când sunt blocate apelurile?

Atunci când telefonul pe care îl apelați este închis sau blocat, este normal să nu sune, practic nu se inițiază apelul, ci este direcționat către căsuța vocală. În momentul când ați fost blocat pe telefonul mobil, apelul va suna o dată sau de două ori și apoi veți fi redirecționat către căsuța vocală, este ca și cum vi s-a respins apelul.

În general, apelurile care nu sunt preluate după cel de-al șaselea sau al șaptelea ciclu sunt trimise direct către căsuța vocală sau către “robotul telefonic”.

De asemenea, puteți asculta mesajul prin care puteți afla dacă ați fost blocat sau nu. În momentul în care apelați telefonul are prevăzută o înregistrare (un mesaj predefinit de proprietar sau unul standard predefinit de operatorului gsm), pentru a vă informa despre problemele legate de conectare sau altele. În cazul în care auziți un mesaj standard, cum ar fi „persoana apelată nu răspunde“ sau „persoana pe care încercați să o contactați este indisponibilă momentan“, este posibil să vă fi blocat numărul de telefon.

Comentarii pe Facebook
4/5 - (10 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!