Home Diverse Cum ajungi de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni?
Diverse

Cum ajungi de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni?

Una dintre cele mai frecvente călătorii la București, atât pentru rezidenți, cât și pentru turiști și călători, este ruta care leagă stația Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. De fapt, navetiștii trebuie să călătorească această rută la plecarea din țară și înapoi, în timp ce turiștii, trebuie să se deplaseze adesea de la Gara de Nord la Aeroport, după ce ajung cu trenurile din diverse orașe din țară. Pentru a ajunge într-un timp util, în acest articol am decis să oferim câteva precizări despre cum să ajungi de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni.

Înainte de a căuta cele mai bune mijloace de transport pentru a ajunge de la de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, trebuie știut că cea mai ușoară și mai necostisitoare alternativă, este de a utiliza mijlocele publice de transport în comun.

Astfel încât, există Linia Expres 780, care leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de Gara de Nord și se parcurge aproximativ în 38 de minute.

Această linie circulă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, când autobuzele se succed la intervale de 40 de minute. Stațiile de autobuz sunt localizate în fața Terminalului Sosiri (Gara Basarab Ⓜ①④46 B-dul. Dinicu Golescu, București) și în fața Terminalului Plecări.

Preţul unei călătorii pentru linia expres este de 3,5 lei. Cartela magnetică cu două călătorii costă 7 lei.

Ruta de autobuz 780, operează în fiecare zi. Program de lucru regulat: 5:35 – 11:10 PM

De asemenea, Linia Expres 782 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de Complexul Comercial Băneasa SA.

Cei care vor să ajungă în centrul Bucureștiului au la dispoziție două opțiuni, și anume:

  • Linia Expres 784 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de Centrul Bucureștiului (Piața Unirii) – linie rapidă.
  • Linia Expres 783 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de centrul Bucureștiului.

O altă alternativă utilă care vă permite să ajungeți la stația Otopeni de la Gara de Nord, este utilizarea trenului, care circulă mai rar. În acest caz, trenurile Henri Coandă Expres circulă la fiecare oră, asigurând transportul între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă (Otopeni). De asemenea se asigură legătura între Urziceni, Galaţi, Slobozia Veche şi Aeroportul Henri Coandă.

Pentru a facilita accesul călătorilor din aeroport la trenurile Henri Coandă Expres – îmbarcarea în microbuzele de transfer se realizează de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internaţionale, unde se află şi casa de bilete. Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din stațiile CFR și agenții de voiaj, inclusiv de la casa de bilete deschisă în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Pentru orar, vă rugăm să consultați mersul trenurilor de mai jos:

R 7031 (CFR Călători)

  • București Nord 05:25 – Aeroport Otopeni 06:45

IR 1771 (CFR Călători)

  • București Nord 06:23 – Aeroport Otopeni 07:30

R 7033 (CFR Călători)

  • București Nord 07:25 – Aeroport Otopeni 08:50

R 7035 (CFR Călători)

  • București Nord 14:20 – Aeroport Otopeni 15:48

IR 1773 (CFR Călători)

  • București Nord 15:14 – Aeroport Otopeni 16:30

R 8123 (CFR Călători)

  • București Nord 16:25 – Aeroport Otopeni 17:48

R 7037 (CFR Călători)

  • București Nord 19:36 – Aeroport Otopeni 20:54

O altă posibilitate, pentru cei care nu sunt împovărați de greutatea bagajelor și doresc să aibă o relație mai directă cu orașul, cunoscând toate detaliile sale, o reprezentată mersul pe jos între stațiile Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, care nu sunt deosebit de îndepărtate între ele (15,6 km – 3 h 15 min). Pentru a ajunge cât mai rapid, de preferință ar fi să se utilizeze o aplicație de ghidare prin satelit.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!