Home Cultural Cum divizează banii omenirea?
Cultural

Cum divizează banii omenirea?

Urmareste-ne pe Google News

În opinia cercetătorilor, banii stau, de obicei, la baza divizărilor sociale, războaielor și conflictelor din lume. Cei drept, banii îi poate face pe oameni să-i judece greșit pe ceilalţi. De pildă, o persoană bogată ar putea crede că cei săraci sunt prea leneşi ca să-şi îmbunătăţească nivelul de viaţă. Iar o persoană cu mijloace de trai modeste ar putea trage concluzia că cei avuţi sunt materialişti sau lacomi. Pornind de la astfel de rațiuni, banul divizează omenirea în 3 grupuri, și în cele ce urmează, vom vedea care sunt acestea!

Cele 3 grupuri sociale de oameni împărțite de bani sunt, după cum urmează:

1. Săracii

Majoritatea se luptă doar pentru a supraviețui și le pasă doar să mănânce, să bea sau să doarmă confortabil. În rest, nu au timp să facă altceva. Mulți dintre săraci mor în fiecare lună din lipsa hranei, a apei curate sau a hipotermiei.

Alții, cei pe care îi numim clasa muncitoare, au elementele de bază ale supraviețuirii, dar și-ar dori să își poată permită mai mult timp liber pentru sine. În general, ei muncesc din greu și se străduiesc să profite de ceea ce au acumulat. Aceștia aspiră la o mai mare libertate și o recunoaștere mai mare a contribuției lor la societate.

2. Bogații

Cel de-al doilea grup social de oameni este mult mai restrâns, și este format de obicei dintr-o clasă conducătoare, bogată sau puternică, sau ambele, care aparent au tot ceea ce își doresc, dar destul de ciudat, mulți dintre ei își doresc chiar mai mult. Excesul de abundență materială pare incapabilă să îi satisfacă, deoarece nu le oferă siguranța păstrării fericirii.

3. Spiritualii

Oamenii care formează acest grup minuscul, s-au detașat de nevoile umane – cerințele materiale, economice. Ei sunt preocupați doar de adevărul spiritual și văd viața ca pe o călătorie a sufletului și ca pe o sursă de dezvoltare. Nu mai sunt preocupați de a avea, ci doar de a fi. Totodată, consideră că toată viața este spirituală și, de asemenea, că problemele spirituale au fundamente și soluții spirituale. Aceștia își hrănesc sufletul, căci înțeleg prefect că acesta este veșnic. Corpul este efemer.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!